Tyske kannibalen stämmer Rammstein

Vill ha pengar för låten ”Mein teil”

Foto: Reuters
Tyske kannibalen Armin Meiwes.
NÖJE

Den tyske kannibalen Arwin Meiwes stämmer tyska hårdrockarna Rammstein.

Miewes, som fick åtta och ett halvt år efter att ha dödat och ätit upp sin älskare, menar att låten ”Mein Teil” slår mynt av kannibalens historia.

Rammstein är känt för sina uppseendeväckande scenshower och kontroversiella utspel. Gruppen förnekar heller inte att den blivit inspirerat av Miewes något annorlunda meny.

Rammstein har till och med försökt få tillgång till den video som kannibalen spelade in där hans älskare Bernd Juergen Brandes tillagades och åts upp, för att kunna använda bilder i videon till ”Mein Teil”.

”Mamma höll honom från vännerna”

– Jag var verkligen intresserad av att komma underfund med varför han dödade och åt upp sin älskare. Sen kom jag fram till att hans mor höll honom borta från sina vänner när han var liten. Om han nu åt upp sin nya vän, kunde han ju vara hos honom för alltid, sa Rammsteins gitarrist Richard Kruspe till MTV i en intervju 2004.

Stämmer även Hollywood

Meiwes annonserade på Internet efter någon som ville bli uppäten och Brandes nappade.

Resten kan ni.

Kannibalen har också stämt producenterna till Hollywoodfilmen ”Butterfly: A Grimm Love Story” för att kopiera hans liv utan att huvudpersonen fått några pengar för det.

”Mein teil” – hela texten här:

Läs också:

Daniel Lagerqvist