”James Blunt kanske hade kunnat nöja sig med EN rockbjörn”

Läs hela chattet med Filip och Fredrik

Foto: ANDREAS BARDELL
NÖJE

Fredrik och Filip säger: Alright! Shall we shoot?

daniel säger: Tja boys.... Hur känns dagen efter nu, är ni nöjda?

   Fredrik och Filip säger: Ja... vi är mycket mosiga, om man säger så, men så kan det gå när man pratar om sängar med Kent-gitarrister hela natten. Vi har ärligt talat ingen aning om hur fan det gick igår, men "vibben" var glad efteråt, så vi litar till det.

Rallefan säger: Tja grabbar! jag tokdiggar er båda! Vad får vi se i erat nya program på kanal 5? Kommer det snart någon dvdbox ut med er båda? Tack!

   Fredrik och Filip säger: Box hit och box dit... Vi TROR att tredje säsongen av High Chaparall möjligen kommer ut på dvd nån gång. Och vad gäller vårt nya program så blir det livat och glatt, men vi vill inte säga ALLTFÖR mycket, eftersom vi inte har spelat in det än. Sorry.

Ronnie James Dio säger: Utspelade det sig några skandaler efter gårdagens gala?

   Fredrik och Filip säger: Det är vi alldeles övertygade om, men det enda vi såg var en enda röra av yster fylla.

skitidit säger: Varför är ni inte nakna typ jämt?

   Fredrik och Filip säger: Vi är faktiskt det, under alla våra töntiga kläder.

Gurven säger: Hej F&F. Hur kändes det att bli tok-dissade av allas våran idol Tomas Brolin?

   Fredrik och Filip säger: Tok-dissade? Hur fan menar du då? Han mumlade lite i micken, men DET definierar jag inte som en "tok-diss".

Berka säger: Tjena killar ni är skönast i Sverige jusst nu måste ja säga!

Jag tänkte på det igår när jag kollade på er, har ni tänkt ut innan vad ni ska säga eller är det till en stor del spontana saker ni säger?

   Fredrik och Filip säger: Vi önskar ju alltid att vi är förberedda, men tyvärr tycker vi att det är roligare att snacka skit under de så kallade förberedelserna, så det blir en jävla improviserad soppa, alltsom oftast.

tor säger: finns det en möjlighet att få se dom två sista avsnitten utav "Ursäkta Röran" som aldrig sändes?

   Fredrik och Filip säger: Tor! Det spelades bara in fyra program, och alla sändes. Men det vore kanske sweet att släppa en sån därn dvd av allt det där lagom till femårsjubileumet eller nåt.

Rallefan säger: Hur kommer det sig att ni blev valda att hålla i rockbjörnen i år? jag tycker att ni skötte det med stil ska ni veta!

   Fredrik och Filip säger: Tack, dear. Vi tjatade oss faktiskt till det. Vi har varit på en jävla massa Rockbjörnar och nu kände vi att det var läge för oss att kliva upp på den där fucking scenen. Och som tur är har vi en kompis på Aftonbladet som heter Frida och hon lobbade bra för vår sak.

Henrik säger: Med er attityd borde ni varit rockstjärnor istället för "TV-nissar". Vilken är den största Rockstjärnan?

   Fredrik och Filip säger: Den största rockstjärnan kommer alltid att vara David Lee Roth från Van Halen. Inte bäst, men störst.

lundellen säger: Hej! Tack för en underbar show igår, ni var rockbjörnens riktiga kungar. Ni påminnde mej om Lundell på scen. Har ni nånsin tänkt att interjuva han nån gång?Skulle vart kul:)

   Fredrik och Filip säger: Lundell säger du? Det var oerhört smickrande, måste vi säga, även om vi inte RIKTIGT kan placera Ulf i sakerna vi gjorde igår. Men visst! Vår förhoppning är ALLTID att få intervjua Lundell, men han är inte helt lättövertygad.

Karl säger: Tycker ni det fanns nån av de som vann som inte förtjänade det?

   Fredrik och Filip säger: Fan vet. James Blunt kanske hade kunnat nöja sig med EN rockbjörn i alla fall.

Ahl säger: Tja! vill bara tacka för all rolig tid ni skänkt mig, har gillat allt ifrån ursäkta röran till 100 höjdare. Nästa steg för er nu är att sitta som julvärdar nästa jul tycker jag, det hade i alla fall jag uppskattat mycket mer än någon b-kändis med sin hund. ha'd fint!

   Fredrik och Filip säger: Ingen dum idé. Dra alla såna där begåvade saker vidare till [email protected] så kanske det blir en REALITET av det.

Jossan säger: Varför tar ni er själv på så himla stort allvar? Är det för att ni är störst, bäst och vackrast som ni konstant avbryter era gäster i "100 höjdare" (och varför ens ha gäster då?).Det finns andra människor på den här planeten. Tro det eller ej.

   Fredrik och Filip säger: hahaha. jossan, du har HELT förstått den GRUNDLÄGGANDE komplikationen i vår självbild. Vi brottas ständigt med det där avbryt-eländet. Och ber alla våra 100 Höjdare-gäster om ursäkt. Retroaktivt. Däremot tar vi FAN inte oss själva på allvar. Vi har för mycket självhat i våra ådror för sådana saker.

Marre K säger: Har någon på senaste tiden hört av sig och gett negativ respons efter att ni visat klipp i 100 höjdare? Jag tycker att ni är helkul i alla fall!

   Fredrik och Filip säger: Tydligen är Nalle Knutsson inte så förtjust.

Connemara säger: Hej Boys, Hur kan ni som knappt är torr bakom öronen ännu kunna så mycket om "husgudar" som Lundell med sånger som "Jag hade en älskling en gång" och "Hon gör mig galen". Lyssnar inte ni på Hip Hop som de andra i er ålder?

   Fredrik och Filip säger: Hahaha. Filip har faktiskt "Jag hade en älskling en gång" som ringsignal. Det är på den nivån. Och hiphop... nej, vi hamnade liksom aldrig där. Det blev annat.

Anna säger: Fille, skulle du tacka ja till en dejt med Laleh?

   Fredrik och Filip säger: Filip skulle - i ett singelläge - inte tveka många sekujnder.

Helena säger: Finns det något som ni INTE skulle göra framför kameran eller på scen? Jag tycker att ni växlar mellan att vara geniala till att vara helt obegripliga. Ganska trevlig blandning....Kram på er

   Fredrik och Filip säger: Jag tror att vi alltid kommer att akta oss för att skoja med Erik Penser.

dempa säger: när kommer långfilmen som alla pratar om?

   Fredrik och Filip säger: Fan... det kommer nog att ta sin tid. Vi vill inte tjonga ut nån skit bara.

Marre K säger: Vilken är er favorit ur High Chaparall-avsnitten? Själv är jag såld för remaken av Jönssonligan på Mallorca!

   Fredrik och Filip säger: DET är det inte många andra som är, kan jag säga. Vår favorit är nog fan Cannabis Cup, eftersom det var kul att skoja om knark på ett avspänt sätt.

obbe säger: Ni har båda jobbat på Aftonbladet, vad hade ni för arbetsuppgifter där?

   Fredrik och Filip säger: Fredrik jobbade på nöjet och Filip gjorde även en del serious stuff. Bland annat skrev han en artikelserie om posten.

RyoHazuki säger: Varför gör ni inte en 20 minuters tvavsnitt med bara konstiga rörelser av Filip, jag brukar garva mig sönder och samman av Filips lilla minihop och skakiga Champagne fingrar.. finns en hel del att hitta =)

   Fredrik och Filip säger: Inte alls dumt. Filips rörelsemönster förtjänar nån slags disputation.

Jocke säger: När kommer Big Brother med bara er två inlåsta i 100 dagar?

   Fredrik och Filip säger: Gud... din hjärna ARBETAR, Jocke! Det gillar vi. Kanske våren 2009 då.

Glorious säger: Fan Filip, en ganska så pissig stagedive va?

   Fredrik och Filip säger: Fredrik säger: Ja visst fan var den det. Lam och feg.

Flippande-Ninjan säger: Bra att någon satte lite fokus på det ökade samhällsproblemet Poker, kommer ni att släppa en singel möjligtvis? Annars kan ni vara säkra på att den kommer spridas, vad säger ni om det?

   Fredrik och Filip säger: Sprid utav bara helvete!

filip säger: vilken grupp/arstist tyckte ni var bäst igår?

   Fredrik och Filip säger: Vi tyckte nog att the ark bjuppade på en FÖRNÄMLIG show.

Siss säger: Vem tycker ni själva är roligast, Filip eller Fredrik?

   Fredrik och Filip säger: Kanske är filip lite lite roligare.

Sandra säger: E du fortfarande singel Filip??? Har isf ett mkt intressant erbjudande... 24 arig brunett med bla ogon o varldens storsta hjarta, torstar efter karlek i Orebro-)

   Fredrik och Filip säger: Det låter alldeles fantastiskt, men nu är det så att Filip har träffat en ny, trevlig tjej. Skicka gärna din propå vidare till exempelvis vår producent Micke, som har telefonnummer 070-6522446.

tyni säger: vilka är era favoritband (förutom ulf lundell) ?

   Fredrik och Filip säger: Vi gillar bobdylanthestrokesshooterjenningsoasisabbabroderdanielochdollyparton

linkan säger: fredrik du pratar otroligt fort. har du nångån mätt hastigheten?

   Fredrik och Filip säger: det där är ett jävla problem. jag gissar att jag pratar cirka 14 ord på fyra sekunder.

Moderator säger: Då tar vi två frågor till.

filip säger: vilket är erat bästa tips om man vill bli journalist

   Fredrik och Filip säger: det är nog att läsa Tintin och hitta skojiga, nya sätt att berätta saker på.

Adde säger: Ser ni er själva som humorförnyare? Var går åldersgränsen ör er humor, uppåt?

   Fredrik och Filip säger: förnyare och förnyare... det är ju ett tungt jävla ord att ta i käften, och det kan andra få göra, men vi tycker åtminstone OM när vi gör grejer som vi inte DIREKT sett någon annan göra tidigare. och vår åldersgräns uppåt är 64. gissningsvis.

Moderator säger: Då tackar vi Filip och Fredrik för att de ville vara med och chatta. Och tack för alla frågor!

   Fredrik och Filip säger: Tack som fan för allt detta, och sorry för att vi var så jävla sega idag, men det är THE PRICE YOU PAY för att köra allnighters. Stay off the hard stuff och ha det fucking dandy nu!