BWO och The Poodles till final

1 av 4 | Foto: Leif R jansson/Scanpix
BWO gick direkt till final från melodifestivalens tredje deltävling i Karlskrona.
NÖJE

KARLSKRONA/STOCKHOLM

BWO höll för favorittrycket och var det första bidraget som gick direkt till finalen.

Även pudelrock kommer långt i melodifestivalen - ända till Globen, faktiskt.

BWO gick först vidare till andra omgången, och var sedan första låt att gå vidare direkt till finalen i Globen i Stockholm. Även The Poodles gick överraskande direkt till final och slog ut Jessica Andersson på vägen.

Patrik Isaksson och Elysion gick vidare till "andra chansen".

Jessica Folcker lyckades inte alls, men har turligt nog annat att glädjas åt.

Militärfestivalen

Den tredje av fyra deltävlingar i årets melodifestival gick i militärens och marinens tecken, och undra på det när den hölls i marinstaden Karlskrona i Blekinge.

Programledaren Lena Philipsson har kritiserats för sina insatser hittills, men i Karlskrona öppnade hon lättsamt och med glimten i ögat:

– Flickornas paradis, sade hon och uppmanade de uppradade sjömannen: ”lägg an - på mig”.

– Lediga! Någon? frågade hon också i ett lyckat inledningsskämt innan hon plötsligt ramlade ner genom ett stort hål i golvet. Planerat, naturligtvis. Och galet.

Låtarna

1. BWO - Temple of Love: Syntig upptempolåt. Hela bandet klätt i trendigt brat-svart, utom Alexander Bard som framträdde i vita knäshorts och hängslen. Scensäkert framträdande. Glatt och spralligt med effektfulla fyrverkerier.

2. Jessica Folcker - When love's coming back again: Bra refräng, men lite stelt. Fast det kanske inte är att undra på att Folcker höll sig någorlunda stilla med tanke på att hon födde barn nyss. Återigen ett fyrverkeriregn och dessutom höjning i sista refrängen. Klassiska schlagerknep.

3. Gregor - Mi amor: Avskalat och lite österlandsinspirerat. Och förstås tonsäkert och proffsigt. Men är det verkligen en schlagerhit? Hmm... tveksamt...

4. Jessica Andersson - Kalla nätter: Ojoj. Sensuellt och utmanande så det räcker och blir över. Hur långt räcker kombinationen hotpants med Agneta Fältskog-linning, Liza Minelli-stol och sängkammarblick? Till Globen?

5. The poodles - Night of passion: Det är inte ofta man får se ett så stilrent hårdrocksuppträdande i schlagersammanhang. Rob Halford-sång, quadrupla bastrummor och tunga syntmattor hör ju annars hemma på arenorna. Men med en klatschig refräng och höjning i slutet kommer man tydligen långt överallt.

6. Elysion - Golden star: ”Ett gyckel” kallades det här numret på förhand. Mja, klara Svarte orm-vibbar visserligen, men vacker och pampig sång. Men jo, visst... de känns chanslösa här.

7. Patrik Isaksson - Faller du så faller jag: Poetiskt och vackert och en skön släpig refräng. Retroinspirerat framträdande med svart slitet piano och likaledes gammaldags svart kostym på Patrik. Känns stark.

8. Kayo - Innan natten är över: Poppigt och klatschigt och ja, refrängen gick fram. En klassisk schlagerlåt. Kanske lite anonym.

Resultat:

Robert Triches