”Darin är grym på att sjunga”

Petter chattade med Aftonbladets läsare

NÖJE
Foto: Thomas Johansson
Många ville chatta med Petter.

Pacman säger: Tjena Petter, om du skulle välja en Hip Hop-artist som inspirerat dig mycket, vem skulle det då vara?

   Petter säger: Nas

P som i etter säger: Kommer du göra fler sammarbeten med den eminente Kaah?

   Petter säger: Jag hoppas att jag och Kaah ska jobba mer med varandra. Det kändes när vi träffades i studion att det var en bra början på fler

samarbeten.

Culprit säger: Tjena mannen! Grymt att du är tillbaka! Måste bara fråga om hur mycket du tränat de senaste åren?? Du verkar vara i grym form och du var ju inte direkt en muskelknutte bara för några år sedan! ;-)

   Petter säger: Efter bananrepubliken-turnén blev jag väldigt

träningsinspirerad då mitt liv hade varit väldigt mycket koncentrerat kring turnérandet och fester. Jag har tränat aktivt i snart tre år och lär nog fortsätta med det eftersom jag tycker det är kul.

Jupiter säger: Hejsan Petter!

Vad är ditt första musikaliska minne du har från när du var liten?

   Petter säger: Beatles och reggae eftersom min brorsa lyssnade mycket på det.

therese säger: hej. beskriv dig själv med tre ord. :)

   Petter säger: Kontrollfreak, målvedveten och kort stubin.

fille L säger: Kan man vara hiphoppare utan att ha pösiga byxor?

   Petter säger: Självklart, vi sitter inte i fodret utan vi sitter i blodet.

Flora säger: Vad saknar du mest med att bo i Stockholm?

   Petter säger: I stockholm känns det som jag har det mesta. Men inte de extrema naturupplevelserna som jag går igång på. Jag gillar vintern och när det är mycket snö.

Joanna säger: Har du laddat ner piratkopierat film eller musik nångång? Helt ärligt nu :)

   Petter säger: Ja, det har jag gjort en gång. När jag insåg vilket problem det här var för mig själv som artist slutade jag med det. Jag understryker

än en gång att jag inte vill att folk som laddar ner ska avrättas. Dock hävdar jag att det är fel med illegal nedladdning. Jag måste få välja själv som upphovsman om jag ska släppa min musik gratis eller inte. Om folk börjar köpa skivor kan vi göra mer musik på bättre premisser.

Olga säger: Du är en av dom få svenska artister som har låttexter med politisk budskap. Är du öppen med vart du står politiskt, och i sådana fall vilket parti ligger dig närmast hjärtat? / B-fan

   Petter säger: Jag har inget parti som riktigt passar in i min linje, dock tycker jag att det är fruktasnvärt viktigt att folk röstar det här

året, för att dom senaste åren har politikerna visat riktigt dåliga sidor, det har fifflats, det har myglats. Det enda sättet man som ensam medborgare kan säga ifrån är att gå och rösta. Om du inte hittar ett parti som passar dig - gå och rösta blankt för att visa ditt missnöje.

Boi säger: Varför valde du just och sampla en Håkan Hellström låt? Tycker för övrigt att det är den bästa på skivan.

   Petter säger: Jag ger all cred EMBEE från Looptropp - det var hans idé. När Håkan själv godkände det gick jag igång på låten. Kul att du gillar den.

Jörg-Len säger: Är det viktigt att ha ett fräckt artistnamn om man är hiphopare? Varför i så fall?

   Petter säger: Jag pratade precis med Sleepy att det är mäktigt att jag heter Petter för det är inte så vanligt artsitnamn.

PrEZ säger: varför heter albumet p?? e det som i petter eller mer komplicerat än så?? hehe ha d bra man

   Petter säger: Det var arbetsnamnet och sen tyckte vi att vi skulle ha kvar det när vi släppte det. inget mer än så.

fille L säger: Hur blir jag lika bra på att rappa som du Petter?

   Petter säger: Träning, lyssna , va självkristisk och jobba hårt, jag har hållt på i snart 12 år

just me säger: hejj! vad tycker du om darin? skulle du kunna göra ngt med honom??

   Petter säger: Darin är grym på att sjunga och han verkar ödmjuk och sånt gillar jag hos folk, sen kanske vi ligger långt ifrån varandra för ett

samarbete, men han har tok talang!

Gangstah-Lars säger: Svensk och amerikansk rap skiljer ju sig ganska mycket vad gäller texterna...det har enbart blivit rappande om "bling bling", brudar, fälgar och bilar. Tror du att den svenska hiphopen kommer att bana vägen för en "smartare" musik?

   Petter säger: Nja, det tror jag inte, men man måste också se på hela bling grejen med humor, vissa har svårt för det. musik kan vara smart även om det inte märks i texterna, det kan handla om framförandet eller sättet det görs på.

pilli säger: Vad gör du när du är ledig längre perioder? Är du konstant kreativ eller?

   Petter

säger: Åker skidor, kretaiviteten finner jag nästan bara hemma i stockholm och jag blir kreativ när jag reser utomlands, då hinner jag smida planer och läsa böcker, tänka ut texter och samla alla mina idér

Så_klart_från_Söder säger: Vad säger du Petter? Känner du dig fortfarande som nummer ett eller har skånepågen Timbuktu blivit den hetaste svenska hiphoparen?

   Petter säger: Jag tycker att vi gör så olika musik så jag ser det inte riktigt så, sen tycker jag att TLK förtjänas att nämnas i det här sammanhanget, men jag har aldrig tävlat, jag vill bara göra min grej bäst och det är att vara Petter och göra Petter skivor.

Fannny säger: Vilken av dina egna låtar är din favort??

   Petter säger: Själen från nya och Samma, Samma. kanske Softa ner också, "Det går bra nu" vinden har vänt!

Led säger: Som kändis måste du ha träffat en rad andra kändisar. Finns det ngn som du tyckte var specielt otrevlig eller

dryg?? *gillar kändisskvaller*

   Petter säger: Ja flera men jag har nog inte lagt det på minnet men Sven Wolter var lite trist.

ajänaj säger: har du som alla andra rappare,kriminell bakgrund?

   Petter säger: Nej inte speciellt, hela min grej bygger på att backa upp det jag säger och mitt budskap är att vara streetsmart Smarthet kommer före allt annat.

Aiwakatten säger: Yo... va händer mannen, glider du in på jänkarstylee allt mer nu eller, senaste videon med tillhörande beat va väl lite väl likt Snoopprylen, kanske har fel? Keep it Sweden bruschan fansen finns! One love.

   Petter säger: Jag var i NYC när jag spelade in Det går bra nu och jag var väldigt under the influence av NYC ljudet, där är det hårda beast med få ljud som gäller och hela tiden hör man dipset i bilarna, folk går i stora kläder, även gubbar och tanter, det är en livstil, den låten hade aldrig blivit vad den blev hemma på söder. Att den liknar snoop, jag är

smickrad!

David säger: Petter! Skulle du kunna tänka dig ställa upp i Melodifestivalen nån gång?

   Petter säger: Nej, har redan fått frågan, tycker det är sjukt keff att dom gör det som en fotbolls turnering, det borde vara en gång 10 låtar för det höjer standaren vilket jag kan tycka att dom har misslyckats med idag.

DangerDoom säger: Hur känner du att du utvecklats sedan "Mitt sjätte sinne"?

   Petter säger: Taktkänslan är bättre samt självsäkerheten är full poäng idag och jag tror på mig själv, det märks på P, jag har vågat sticka ut och

stå för något, vilket alla inte gillar, men jag har i alla fall en åsikt och min skiva är unik, det känns bra och är en helt ok utveckling för mig.

MF Doom säger: Vad är din syn på droger?

   Petter säger: Inte bra, jag har haft väldigt dåliga erfarenheter av droger, har inte rört droger på många år och det är jag glad för.

janne säger: vad tycker du om 50 cent och g-unit

   Petter säger: Trist musik, för mycket våld och pistoler, uttjatat.

Moderator säger: Då tar vi tre frågor till...

Kia säger: Har du någon gång ångrat att du blev artist?

   Petter säger: Ja ibland kan jag tycka det är jobbigt att vara något som media kan skriva om för att sälja tidningar och ja ibland är det jobbigt att stå ut med den mentala pressen, men jag påminns alltid samtidgt att jag är bra på det jag gör och min musik tillför folk något dessutom har jag hittat något underbart att syssla med, och jag kan leva på det, det är

en mäktigt känsla. Jag vet att folk blir glada av min musik.

mr_crab säger: Hej Petter. Ser du mycket på film? Vilken är din favoritfilm?

   Petter säger: 24 just nu, jag har listat mina favoriter på min hemmsida www.petter.nu. Jag gillar boxar, Miami Vice och Lost.

L säger: Vilka tre hiphop plattor håller du högst? Själv lägger jag min röst på The Chronic, The Score och The Blueprint. Möjligtvis Ban

   Petter säger: Blueprint, Illmatic med Nas och kanske någon av dom tidiga BDP plattorna med KRS-One,

Hej då alla och tack för att ni chatta med mig, ber om ursäkt för att jag inte kunde 13.00 det var flygbolagets fel.

Till alla som köper skivan och supportar, tack så himla mycket!

Kram Petter

Moderator säger: Tack alla läsare som ställt frågor och tack Petter!