De tror hon gör fiasko

Konkurrenterna dömer ut Carolas chanser i Aten

Foto: URBAN ANDERSSON/PETER WIXTRÖM/CASPER HEDBER
Attack Finalisterna Andreas Johnson, Annika Ljungberg och Alexander Bard tror att Carola skulle misslyckas om hon vinner Melodifestivalen på lördag.
NÖJE

Carolas chanser i schlager-EM döms ut.

Tre tunga finalister varnar nu för att stjärnan saknar både kunskap och uppbackning för att lyckas i Aten.

-Carola är ute och cyklar, säger Alexander Bard.

Foto: Andreas Bardell
Kritiserad artist Alexander Bard är bara en av många finalister som går till attack mot Carola: ”Man måste ha ett stort skivbolag som backar upp, och det har ju uppenbarligen inte Carola just nu”, säger Bard.

Sverige tvingas i år kvala för att nå finalen i schlager-EM. Därför betonas vikten av att en artist med internationella chanser och väloljat pr-maskineri vinner i Globen på lördag.

Storfavorit

Alla förhandstips pekar ut storfavoriten Carola som given segrare-men nu varnar de tre mest meriterade finalisterna för en övertro på stjärnan.

Andreas Johnson, Annika Ljungberg (Rednex) och Alexander Bard (BWO) har alla nått större internationell framgång än Carola.

"Fantastisk artist"

-Carola är en fantastisk artist och god vän, men det är viktigt att ha en upparbetad marknad och ett maskineri. Det är svårt att få det av en vinst i Globen, säger Annika Ljungberg, vars Rednex sålt tio miljoner album.

Alexander Bards BWO har spelat inför 60000 människor i Ukraina och är stora i bland annat Ryssland.

-Om Carola pratar om internationell lansering och tror att det är så här det går till, då är hon faktiskt ute och cyklar, säger Bard.

Andreas Johnson, som haft en världshit med låten "Glorious", betonar att han beundrar Carola som artist.

- Men om hon vinner får hon börja om från början ute i Europa, och det kan vara till hennes nackdel. Jag har folk som vet hur saker och ting fungerar när det gäller internationella satsningar.

Carolas taleskvinna Ulrika Hammar:

-Allt fokus ligger på lördagens framträdande. Det är vår enda kommentar.

Läs mer

Jon Forsling, Tobias Lindner

ARTIKELN HANDLAR OM