Jackson har 24 timmar på sig att betala

Kan förlora Neverland

Foto: ap pa
Michael Jackson.
NÖJE

Innan torsdag måste Michael Jackson ha betalat de nästan 2,7 miljoner kronorna han är skyldig sina anställda. Annars riskerar han att bli av med hela sin berömda ranch.

- Vi försöker leta fram pengar, säger hans ekonomiska rådgivare.

Michael Jacksons anställda på Neverland har inte fått lön sedan december. Nu riskerar popstjärnan att stämmas av myndigheterna i Kalifornien, om han inte betalar ut pengarna innan torsdagen.

Hans ekonomiska rådgivare har kontaktat myndigheterna och sagt att ”de försöker leta fram pengarna”.

Djuren omhändertagna

Michael Jackson friades från misstankarna om sexuella övergrepp på barn i somras. Det var då som hans enorma ranch började granskas. I januari krävdes han på 1,3 miljoner kronor efter att inte ha förnyat sina anställdas försäkringar. Ingen av trädgårdsmästarna, vaktmästarna och städerskorna får tillsvidare arbeta på nöjesparken eller i hans hem.

Djuren på Neverland har tagits omhand av lokala myndigheter. Michael Jackson äger bland annat elefanter, giraffer, ormar, tigrar och en krokodil.

Flyttar till London?

Jacksons taleskvinna, Raymone Bain, säger att sångaren inte vill kommentera ämnen som handlar om hans ekonomi eftersom han tycker att de är alldeles för privata.

Han bor för tillfället i Bahrain, men enligt rykten i brittisk press ska han planera att flytta till London. Något som förnekas av hans taleskvinna.

- Han har inte köpt hus i London, han har inte letat skola till sina barn, han har inga intentioner att flytta till London.

Läs mer

Emma Svensson