Grattis Andreas Johnson

...som fick 36 procent av rösterna när Aftonbladet.se:s läsare fick rösta på "Vem var din favorit i finalen i Globen?"

NÖJE
Foto: Andreas Bardell
Andreas Johnson.

- Tack som fan svenska folket! Det är fantastiskt. Jag måste ha gjort något riktigt bra ifrån mej, och det var också vad jag hade satt upp som mål. Jag är faktiskt rätt glad över att slippa åka till Aten. Nu kan man lämna allt till Carola, det känns jättebra.

Hur känns det att vara storfavorit efteråt men att inte ha vunnit?

- Jag har ändå nått igenom med det jag ville göra. Man får se det som ett gigg på vår turné och i så fall gjorde vi en rätt bra turnéavslutning, får man väl säga.

Hur tror du det kommer sig att du är favorit i efterhand?

- Vet inte. Jag hörde att det hade varit strul med telefonröstningen. Men sådant händer jämt och jag lämnar det till andra. Folk tänkte väl efter att det var kanske bästa låten. ”Fel låt vann”-läge, det är inte helt fel att vandra iväg med den känslan.

Vem var din favorit i finalen?

- Jag trodde nog att Carola skulle ta hem det. Men jag tyckte väldigt mycket om Björn Kjellmans låt, fast den är väldigt lik ”Barfota utan strumpor och skor”, haha. Den kan nog gå bra på svensktoppen.

Hur ser din vardag ut nu efteråt?

- Jag har fullt upp. Skivan som släpptes i höstas släpps idag igen med ”Sing for me”. Jag har signerat skivor och kommer att fortsätta med en del tv-, radio- och utlandspromotion. Och så laddar jag inför sommarturnén med herr sommar själv, Tomas Ledin, Det ska bli fantastiskt kul.

Till sist, vad önskar du dej mest av allt just nu?

- Det är min födelsedag idag, så jag önskar mig en fortsatt bra dag. Och så hoppas jag att jag får umgås med nära och kära en stund.

Fotnot: 148 052 personer hade röstat klockan 17.00 på onsdagen. Carola hade då fått 17 procent av rösterna.

Emma Svensson