"Mysigt att ni röstat på mig"

Läsarna tog Ulla Skoog på sängen

1 av 2 | Foto: AndreAS BARDELL
Ingen partypingla En överrumplad Ulla Skoog åkte hem efter prisutdelningen. "Jag är ingen partypingla. Är det mer än fem personer i ett rum blir jag stressad", säger hon.
NÖJE

Enligt Aftonbladets läsare var Ulla Skoog den bästa kvinnliga skådespelaren 2005.

– Det är så rart. Jag är alldeles överrumplad, säger skådespelerskan efter prisutdelningen.

Priset för bästa svenska skådespelerska delades ut för första gången i går kväll. Vinnaren blev Ulla Skoog som just nu turnerar med sin hyllade föreställning "Ulla Skoog m. mus".

- Jag tycker det är svårt med tävlingar. Jag har ingen tävlingsinstinkt och känner ingenting. Men det är mysigt att läsarna har röstat på mig, säger Ulla Skoog till Aftonbladet.

Åkte hem direkt

Direkt efter prisutdelningen åkte hon hem med statyetten.

– Jag är ingen partypingla. Är det mer än fem personer i ett rum blir jag stressad. Men det var roligt att titta på alla glada människor en liten stund.

Priset fick Ulla för sin roll som Johanna i "Saltön" på SVT.

Varför tror du att "Saltön" är så populär?

"Starka kvinnor"

– Folk har kommit fram till mig och berättat hur mycket de gillar serien. Jag frågar alltid varför och en tant svarade att det är så härligt med starka kvinnor.

Har du mycket gemensamt med din rollfigur?

– Nej. I böckerna är Johanna gravt alkoholiserad. Tyvärr har det tonats ner i serien vilket är synd. Det hade varit roligt att spela alkoholist.

Vad händer i nästa säsong av "Saltön"?

– Tittarna får vänta och se. Men det är lite mer smärta och inte bara hjärta i den här omgången. Det gillar jag, säger Ulla Skoog.

Camilla Sundell