"Jag röker mindre nu än tidigare"

Läs hela chattet med bästa nyhetsankaret Bengt Magnusson

NÖJE

   Bengt Magnusson säger: Hej! Nu är jag här för att svara på era frågor!

Dirk säger: Du har ett sällsamt lugn, finns det inget som gör dig stressad? Grattis till en välförtjänt utmärkelse!

   Bengt Magnusson säger: Tack så mycket. Klart jag kan bli stressad när det är sändningar man inte riktigt har kontroll över. Men kompisarna runt omkring underlättar arbetet.

Ante säger: Hej Bengt! Hela din styrka sitter ju i din mullrande väldiga stämma, men hur är det egentligen, föddes du med den rösten eller har du medvetet tränat upp den att bli just så mullrande och mäktigt mörk som den är idag?

   Bengt Magnusson säger: Jag lovar jag föddes inte med den. Men efter målbrottet har jag haft en så mörk röst. Jag har inte tränat på den! Skulle vara hemskt med en bebis som låter så här...

diana19 säger: heissan! Hemma har vi alltid tyckt att du är den bästa nyhetsankaren. Inte bara att du presenterar nyheterna bra, utan också hur du är som person-jättetrevlig. Frågan till dig är: vad fick dig att välja jobbet som just nyhetsankare, av alla yrken i världen? Hade du en idol kanske? ------//FinskaDiana

   Bengt Magnusson säger: Nej, jag hade ingen idol, men det finns gott om bra nyhetsprogramledare. Det var människor på olika redaktioner som tyckte att jag skulle bli det - och nu sitter jag här...

Peach säger: Väntade du dig att få priset,eller kom det som en överraskning?

   Bengt Magnusson säger: Det kom som en överraskning. Jag trodde att Katarina skulle ta det den här gången!

Kludden säger: Skulle du inte vilja göra något annat än bara nyheter och galor?

   Bengt Magnusson säger: Nej, jag tycker att jag har det rätt bra. Jag sitter centralt placerad på nyheterna och några gånger om året får jag komma ut på lite galor. Så jag är oerhört priviligerad.

Mollberg säger: Svara ärligt nu... Hur långt hade du kommit om du va med i "Vem vill bli miljonär"

   Bengt Magnusson säger: Haha, det beror alldeles på. Ibland hängde jag med ganska långt, men sen kom det en fråga jag inte hade någon susning om. Så det är omöjligt att svara på.

Tindra säger: Vad är det svåraste reportaget du har gjort?

   Bengt Magnusson säger: Det är nog två. Dels i samband med Faddergalan då vi besökte en skola i Sierrea Leone och träffade barn som råkat väldigt illa ut, blivit stympade och mycket illa åtgångna. Sen var det tungt när vi sände efter tsunamin ifrån Thailand.

Ola säger: ÄR du fortfarande storrökare eller har du slutat?

   Bengt Magnusson säger: Jag röker mindre än vad jag gjorde tidigare...

Kaosim säger: Hejsan bengt varför gör du inte längre vem vill blir miljonär det var jätte bra alltså..!

   Bengt Magnusson säger: Därför att de gjorde om det till ett helt sponsrat program. Och för att Rikard (Sjöberg) gör det nu och gör det jättebra.

Cheese-Roger säger: Jag har läst att du är vegetarian. Är det sant?

   Bengt Magnusson säger: Nej, det är helt fel!

FramtiD säger: GRATTIS!! - Hur mycket pengar lägger du på fest och kläder varje månad?! ;P

   Bengt Magnusson säger: På kläder inte särskilt mycket. Och på fest beror det på hur man definierar det. God mat med familj och vänner lägger jag kanske 2-3000 på per månad?

Sven säger: Tjena o grattis! Mina tidigaste minnen av Bengt Magnusson kommer från din tid på dåtida Sportnytt (80-tal?). Saknar du att jobba med sport eller tröttnade du?

   Bengt Magnusson säger: Jag tröttnade. Det var väldigt kul att komma tillbaka till den allmänna journalistiken. Men jag är fortfarande rejält sportintresserad.

Mohammed säger: är du nervös när du ska sända i tv?

   Bengt Magnusson säger: Nej, jag är inte nervös. Men det är alltid en kick att gå in i studion. Det är så jag tror att det måste vara - annars presterar man inte det bästa man kan.

isabelle säger: hur mycket kaffe dricker du per dag;D?

   Bengt Magnusson säger: Två-tre koppar espresso.

Cheese-Roger säger: Om du bara fick äta en enda ost under resten av ditt liv, vilken skulle du välja då?

   Bengt Magnusson säger: Då tror jag att jag skulle ta en manchego!

Johanna säger: Vad tror du att du skulle syssla med om du inte jobbade med TV?

   Bengt Magnusson säger: Inte den blekaste aning. Om jag får önska skulle jag inte ha något emot den diplomatiska banan. Det var sådana tankar jag hade när jag var yngre.

Mogge säger: Vad gillar du för musik?

   Bengt Magnusson säger: Allätare. Uppfödd med Beatles. Men gillar också mycket av den svenska popen. Cardigans och Kent för att nämna två exempel.

catta säger: hej bengt! tycker du det finns någon värdig "efterträdare" till ditt pris?? jag menar, du kan ju inte vinna tv-priset alla år... ps.grattis till priset, jag som tittare uppskattar dig som reporter..

   Bengt Magnusson säger: Tack! Jag kan nog fortsätta ett tag till... Men det finns många duktiga nyhetsprogramledare, ingen är oersättlig! Så det blir nog inga problem att hitta efterträdare.

mike säger: du skulle passa som skådespelare har du någonsin tänk på karriär inom filmvärlden?

   Bengt Magnusson säger: Nej. Det krävs mycket mer och helt andra kunskaper än de jag har...

GIK säger: Hejsan o Grattis till ditt pris. Måste vara kul o få ett sådant fint pris. Jag skulle bara vilja veta hur det är att jobba med tv4 s nyhetsmorgon. Är det inte jobbigt o börja jobbet så tidigt o samtidigt se pigg o fräsch ut :D kramar från mig

   Bengt Magnusson säger: Jo, jag körde sex år i följd. Tror det kommer vara svenskt rekord. Det är jobbigt att gå upp halv fyra varje morgon. Men pigg och fräsch - det kan man fixa i sminket!

benganM säger: Några stora nya projekt pågång som du får berätta om?

   Bengt Magnusson säger: Nej, inte så vitt jag vet. Jag fortsätter med Nyheterna och sen hoppas jag att det blir nya Faddergalor.

ArkaniS säger: Bengt vad är ditt favorit program?

   Bengt Magnusson säger: Ja, Nyheterna förstås! Jag är allätare också när det gäller tv-tittande. Det är ju en högtidsstund som väntar i sommar med fotbolls-VM och friidrotts-EM.

   Bengt Magnusson säger: Tack för mig, tack för alla frågor! Fortsätt att titta på Nyheterna!