Whitneys crack-misär

Vänner fruktar att hennes liv är i fara

Foto: AP, Arthur Pollock
Då och nu Whitney Houston i en kampanj mot narkotika 1986. Nu är hon beroende av crack och vänner fruktar för stjärnans liv.
NÖJE

Forna superstjärnan Whitney Houston sjunker allt djupare i drogträsket. Hon försvinner spårlöst flera dagar i sträck och bor i sunkiga crack-nästen.

Nu fruktar sångerskans familj och vänner för hennes liv.

Den brittiska tidningen The Sun har kommit över nya chockbilder på stjärnans misär i huset hon delar med maken Bobby Brown i Atlanta, Georgia. Det är Whitneys svägerska Tina Brown som tagit bilder på crackpipor, cigarettpapper, skedar med kokain på och cigarettstumpar i stjärnans badrum.

– Sanningen måste komma fram, säger Bobbys syster enligt The Sun.

– Whitney slutar inte knarka. Det sker varje dag. Det är så hemskt. Alla är så rädda att hon kommer att ta en överdos.

Ser demoner

Tina Brown har själv missbrukat crack tillsammans med Whitney, men är nu ren. Hon avslöjar att sångerskan tillbringar dagar i sträck inlåst i sitt stökiga sovrum. Hon struntar i hygienen, röker crack och tror sig se demoner som försöker slå henne. En gång gjorde hon ett hål i badrumsväggen för att se vem som var i huset.

– Hon har sönder allt – speglar, telefoner, skåp, olika tillbehör, säger Tina Brown.

Försvinner spårlöst

Superstjärnan vägrar att ta emot hjälp och tidigare försök med behandlingshem har misslyckats. En strid ström av langare kommer till stjärnans hus. Den förmögenhet som grundlagts med monsterhits som ”I wanna dance with somebody” och ”I will always love you” håller på att sina.

Whitney försvinner spårlöst i dagar och ibland veckor i sträck. Sedan hittas sångerskan i sunkiga crack-nästen i Atlantas farligaste områden.

– Jag förstår vad hon går igenom, säger Tina Brown enligt The Sun.

– Narkotikaberoende är en sjukdom. Kanske kommer den här intervjun att rädda hennes liv.

Läs mer:

Sandra Wejbro