Såpatjejerna i vilt slagsmål

Fienderna Daphne och Olinda polisanmäler varandra

1 av 3 | Foto: PETER WIXTRÖM
visar sina rivmärken Daphne Leon (här med pojkvännen Kristian) har gått till en läkare för att dokumentera skadorna hon säger att Olinda Borggren åsamkat henne. Olinda i sin tur hävdar att det var Daphne som gick till attack.
NÖJE

De har varit bittra fiender sedan länge.

I onsdags natt möttes Olinda och Daphne igen.

Kvällen slutade med vilt slagsmål - nu polisanmäler de varandra.

Det var kändistätt på Sturecompagniet i onsdags. Tidningen FHM hade stor fest när Victoria Silvstedt skulle utses till världens sexigaste.

I VIP-rummet träffades såpastjärnorma Olinda Borggren och Daphne Leon för första gången på länge. Sedan fyra år tillbaka är tjejerna ovänner.

"Hon blev hysterisk"

Vid tretiden gick Olinda fram till Daphne för att be henne lämna tillbaka en gemensam kompis väska. Därefter går historierna isär.

Olinda berättar:

- Daphne blev hysterisk och började säga fula ord till mig. Jag tog min hand runt hennes hals för att lugna ner henne. Då drog hon mig i håret, knuffade mig på axeln och sparkade mig på vänster ljumske. Dessutom är mitt armband borta, säger hon upprört.

Direkt efter krogbesöket gick Olinda till polisstationen. Hennes anmälan om misshandel kom in tidigt i går morse.

- Ja, Olinda Borggren har lämnat in en polisanmälan om misshandel på Sturecompagniet i går, säger kriminalinspektör Lars-Ingvar Olsson på Östermalmspolisen.

"Jag bad henne gå"

När Daphne hör talas om Olindas anmälan blir hon förvånad. Även hon har gjort en anmälan hos Södermalmspolisen gällande misshandel.

- Olinda kom fram till mig och var provocerande. Jag bad henne gå därifrån och försökte putta bort henne. Då tog hon först stryptag på mig och sedan flög hon på mig.

Daphne säger att hon har stora rivmärken på axlar, hals och armar.

Fick slitas isär

Ett ögonvittne i VIP-rummet berättar om hur såpatjejerna var tvungna att slitas isär av klubbens vakter.

- Det var svårt att se vem som började bråket. Bådas pojkvänner stod runtomkring under slagsmålet. Efteråt gick Olinda fram och tillbaka och var förbannad. Daphne gick till en annan del av restaurangen och blev omplåstrad för sina sår och åkte sedan hem.

Anna-Karin Grenninger