Peter slogs med prinsen

Säpo stoppade "Hey Baberiba"-stjärnan - när han var elva

1 av 3
NÖJE

Vecka efter vecka imiterar han kungen i "Hey Baberiba".

Vad ingen vet är att han har slagits med prins Carl Philip.

-Han är ju fem år yngre än jag så jag var lite starkare, säger Peter Magnusson.

I TV4:s "Hey Baberiba" har han blivit bekväm i rollen som kung Carl Gustaf. Humorprogrammets följetong "Familjen" är lika etablerad som vilken tv-serie som helst. På låtsas gullar han och kollegan Christine Meltzer, som spelar Silvia, med David Hellenius mycket unga version av prins Carl Philip. Men faktum är att han har träffat den riktige prinsen som barn i verkligheten.

Och det hade kunnat sluta illa.

- Jag vet att jag låter som Runar Sögaard, men det här är faktiskt sant. Jag har varit i slagsmål med Carl Philip, säger Peter Magnusson, 31, och fortsätter:

Brottades i sandlåda

- Det var på Smedslättsskolans dag och min lillebror gick i Victorias parallellklass. Jag var där som syskon och fick syn på en massa barn som brottades i en sandlåda, så jag gick dit och började brottas med honom.

"Shit, det var prinsen"

Visste du vem det var då?

-Nej, inte först. Men plötsligt så kom det en Säpovakt och bar i väg med honom, för de tyckte väl inte att det såg så bra ut. Då tänkte jag shit, det där var nog prinsen, säger han.

Peter Magnusson var elva år gammal när det inträffade, prins Carl Philip sex.

-Ja, han är ju fem år yngre än jag så jag var lite starkare.

Men programledaren gav inte lillprinsen några blåmärken.

-Nej, det var ju inte så här (viftar med knytnävarna i luften), utan mer att vi småbråkade. Inget allvarligt alls, utan mer som barn håller på, säger han.

Vem vann då?

-Det var ingen som vann, Säpo kom ju emellan, säger Peter.

Sara Åkesson