Irving i tårar efter segern

Får stöd av Arja efter förlusten av fästmannen

NÖJE

Det regnade karlar framför Tony Irvings ögon på scen.

Men efter segern grät han över sin förlorade fästman.

– Man kan inte tvinga någon att älska en, säger han.

Foto: Andreas Bardell
Tony Irving och Arja Saijonmaa tog hem segern i ”Rampfeber” i går – men Irving kunde inte hålla tårarna borta. Smärtan efter fästmannens seperation blev för stor.

Utåt sett håller han masken. Sjunger. Dansar med Arja Saijonmaa. Låter sig lyftas upp i luften av tre avklädda killar under det bejublade framträdandet av ”It’s raining men”. Men när kamerorna släcktes efter sändningen var Tony Irving överväldigad – både av segern – men också av sorg efter före detta fästmannen Patrik som nyligen avslutade deras förhållande efter sex år. När Arja kramade om ”Let’s dance”-domaren kom tårarna.

Skulle gifta sig

– Arja har varit fantastisk under hela den här veckan. Det har varit sju dagars konstant terapi. Jag har hittat en vän där jag minst trodde det, säger Tony.

Paret planerade att gifta sig i sommar och slutet på förhållandet kom som en chock för Tony när han ringde sin fästman för att meddela att hans föräldrar skulle komma på deras bröllop.

Inga onda känslor

– Då sa han nej och berättade att han inte ville gifta sig. Jag har verkligen inte valt det här, men jag förebrår honom inte. Man styr inte över känslor, säger Tony.

Men sina egna känslor har han dock försökt hålla inne med så mycket som möjligt.

”Fantastiska saker”

– Jag försöker hantera det när jag är själv. Men samtidigt vill jag inte klaga. Det händer så mycket fantastiska saker i mitt liv, som den här segern, säger Tony.

Varför han och Arja vann har han ingen förklaring till. Han verkar förstå det minst av alla.

– Jag är ju för sången vad Peppe är för dansen, säger han.

Så blev resultatet

Så funkar det

Carina Bergfeldt