Eminem hyllar sin döde vän

Rapparen ”Proof” dödades i eldstrid

1 av 2 | Foto: AP/Interscope Records
Dödades i eldstrid Rapparen Proof sköts till döds på nattkluubben CCC i Detroit.
NÖJE

Rapstjärnan Eminem hyllar sin vän Deshaun ”Proof” Holton, som dödades i en eldstrid på nattklubben CCC i Detroit på tisdagen.

”Han kan aldrig någonsin ersättas” säger Eminem i ett uttalande på webbplatsen www.eminem.com.

Eminem, 33, som egentligen heter Marshall Mathers, har under de senaste sju åren med hjälp av sin svarta humor, och inte minst sitt skruvade alter ego Slim Shady, kommit att bli en av världens största rapstjärnor. Karriären startade i Detroit tillsammans med kompisarna i rapkollektivet D12 – bland andra Proof, 32.

Oskiljaktliga

Proof och Eminem var oskiljaktliga. Han var best man när Eminem gifte om sig i januari, och det var inte ofta Eminem syntes offentligt utan Proof.

”Proof och jag var bröder”, säger Eminem i sitt uttalande. ”Han sporrade mig att bli den jag är. Utan Proofs vägledning och uppmuntran hade det funnits en Marshall Mathers, men antagligen ingen Eminem, och absolut ingen Slim Shady. Han kan aldrig någonsin ersättas".

Proof sköt först

Proof sköts till döds på nattklubben CCC i Detroit, invid vägen Eight Mile, som går tvärs igenom staden och som skiljer den fattiga sidan från den mer välbeställda.

Dödsskjutningen föregicks av ett gräl, och enligt vittnen ska Proof varit den som sköt först. Han träffade 35-årige Keith Bender i huvudet. Bender vårdas på sjukhus med allvarliga skador, enligt nyhetsbyrån AP.

Tidigare artiklar:

Daniel Wiklander