Klüft - Carolas hemliga vapen

Skulle åkt med till Aten - tvingas ställa in

1 av 2 | Foto: JIMMY WIXTRÖM, PETER WIXTRÖM
telefonrådgivning Carola får nöja sig med peppning på telefon inför framträdandet i Aten. Hon ville ha med sig Carolina Klüft som mentalt stöd - men en friidrottstävling kom i vägen. "Jag vill åka, men det ligger fel i tid", säger Carro.
NÖJE

KARLSKRONA

Carolina Klüft skulle bli Carolas hemliga vapen i schlager-EM.

Som vän, supporter och mentalt stöd.

Nu tvingas friidrottsstjärnan ställa in resan till Aten.

-Jag vill åka, men det ligger lite fel i tid, säger "Carro".

Carolina Klüft har avslutat dagens båda träningspass i Sunnahallen i Karlskrona och slår sig ner på en träbänk för att hämta andan. Då ringer mobiltelefonen. Eller ringer... Signalen är ingen signal utan Carolas "Sanna vänner". Tydligen är det pojkvännen Patrik Kristiansson som söker henne, men det hade kunnat vara sångerskan i egen hög person.

"En flickdröm"

När Carola behövde råd inför Sverige-finalen gick samtalet till ett av hennes största fans.

-Det är en flickdröm, ett privat lyckorus. För mig var det jättespeciellt att få peppa henne inför tävlingen, säger "Carro" till Aftonbladet.

Världens bästa mångkamperska, om någon, vet hur man presterar under press. I sjukamp har 23-åringen aldrig ställt upp i ett seniormästerskap utan att vinna. Carola lyssnade på tipsen, och vann sedan med "Evighet".

Klüft känner igen sig

-Man ska ha drömmar, men något som jag brukar tänka på är att fokusera på nuet. Annars går det åt pipsvängen, tror jag. Hon hade väldiga problem med halsen och var hes. Det kunde jag också känna igen mig i, just att man har förberett sig och något kommer i vägen. Det var likadant för mig, med foten i Helsingfors (Klüft stukade foten dagen för VM). Jag kunde känna hur hon kände, säger Carolina Klüft.

Har du fått förfrågan från Carola, att följa med till Aten?

-Jo, hon vill nog att jag kommer. Jag har sagt att jag ska göra allt för att ta mig dit, men inser att det blir tufft eftersom jag tävlar så nära inpå. Jag trodde att det låg en vecka tidigare.

Samtidigt som Carola ställer sig på scenen i Aten är "Carro" på väg hem från landslagets träningsläger i Portugal. Helgen därpå väntar årets första tävling i Götzis.

"Hon klarar det själv"

Du får väl skicka dit din maskot Ior i stället...

-Jag tror att hon klarar sig ganska bra på egen hand. Det är nog lugnt. Jag tror att allt hänger på ett bra framträdande, att det går in i folks hjärtan, säger Carolina Klüft.

Stefan Holm