Jolie varnas för att föda i Afrika

Barnet riskerar få dödlig sjukdom

1 av 2 | Foto: BULLS
Angelina och Brad bor på lyxiga Swakopmund Hotel & Resort Center i Namibia - helt för sig själva.
NÖJE

Angelina Jolie riskerar sin ofödda babys liv.

Faran för malaria är stor, säger ett vaccinföretag.

-Ingen skulle rekommendera en kvinna att åka till Namibia och föda, säger företagets chef.

Angelina Jolie, 30, kritiseras för sin plan att föda barn i afrikanska Namibia. Nätsajten Tmz har kontaktat amerikanska vaccinföretaget Passport Health för att kontrollera riskerna för Angelinas bebis.

-Den afrikanska vården är extremt fattig. Jag skulle inte rekommendera en kvinna att åka till Namibia för att föda. Det skulle ingen göra, säger företagets chef Carol DeRosa.

Allvarlig risk

Det var i början av april som skådespelerskan tog med sig pojkvännen Brad Pitt, 41, och barnen Maddox, 4, och Zahara, 9 månader, till lyxhotellet Swakopmund Hotel & Resort Center. Familjen har bokat hela anläggningen i tolv veckor, och bebisen är beräknad att födas i maj.

-Risken för malaria är som störst i landet mellan november och juni. Sjukdomen kan orsaka hög feber, missfall, spädbarnsdöd eller för tidig födsel, säger Carol DeRosa.

Brad skräckslagen

Även Angelinas sambo Brad ogillar tanken på att deras bebis ska födas i Afrika, enligt en källa till paret.

-Han är fullständigt skräckslagen. Han känner att hon tar en fruktansvärd hälsorisk, säger källan till Sunday Express.

Samtidigt får parets säkerhetsvakter stark kritik från Namibias lokalbefolkning. De har enligt uppgift stängt av vägar och jagat bort barn från allmänna stränder för att skydda parets privatliv.

- Angelina och Brad är säkert bra människor, men deras vakter är det definitivt inte, säger en ortsbo till en namibisk dagstidning.

Tidigare artiklar:

Carina Bergfeldt