”Slår ni era hundar ska jag ge er en högerkrok!”

NÖJE

Onsdagens Eftersnack handlade om SVTs program ”Hundkoll”. Debatten blev livlig. Både hundägare och folk utan jycke diskuterade hunduppfostran, bestraffningsmetoder, belöning och om man får dra hårt i kopplet.

Många tyckte att ”Hundkoll” var ”angeläget” och ”viktigt” medan andra kallade det ”omodernt” och ”rörigt”·

Katti Hoflin från SVTs ”Hundkoll”.

Flera av inläggen kom att handla om instruktören Jeppe Stridh. Några av dem handlade om hans hårda direktiv och stränga ledarstil men många handlade faktiskt om något helt annat än hunduppfostran. Till exempel så anmärkte signaturerna Lena, hundkoll, Springsteen, Didi Nils och Åsa Mullvad - alla på Jeppes grova skånska dialekt, vilket alltså provocerade nästan lika mycket som hans uppfostringsmetoder.

Programmet fick både ris och ros. Här är ett axplock av åsikterna som kom in:

”Har själv gott kursen 2ggr med olika hundar. Jepppe är speciell men grym på att läsa hundar (hundförare) och mycket duktig på att dela med sig av sin kunskap. När kursen är slut har du en relation med din hund som är sagolik. Tack”

av Johan Mårtensson

Sitt = ryck i kopplet. Pinsamt...min hund sitter ned på kommando på 0,2 sek UTAN några hård ryck i kopplet, med vem som helst! Dåligt tränad hund... Det handlar inte om Frolic vs bestraffning utan snarare balansgången mellan att vara en schysst ledare och skapa motivation för att få hunden att VILJA lyda.

av Jenny

Äntligen ett bra hundprogram, med kunniga tränare och härlig programledare. Vi är många ute i stugorna med hund. Att få tips, råd och motivation till träning direkt genom rutan är uppskattat!!

av Anneli

Fan om ni slår era hundar. Slår ni era hundar i inlärningsyfte eller annars så ska jag komma och brotta ner er och ge er en högerkrok. Den som slår sin hund slår även sina barn och sin fru.

av Ingo J

Sluta klaga! Inget fel alls på att klappa till sin hund över nosen/baken. Hur skall den annars lära sig? Ute i det vilda hade den fått ta mer stryk, vågar man aldrig ta tag i sin hund lär den ju sig inte heller närkontakt tänk om ni får ett barn som älskar att dra hunden i svansen, Lycka till säger jag bara då!

av SERIÖST!!!

95% kärlek. Varför tror folk att Jeppe lär ut bestraffning? Vad jag vet har han aldrig använt det ordet. Hunden ska korrigeras omgående vid oönskat beteende. Hunden bestämmer graden av korrigering, inte ägaren. På samma sätt ska hunden få massor av kärlek när den gör rätt. Klart och tydligt helt enkelt!

av Petra Johansson

Allvarligt talat... När man läser alla mer eller mindre rabiata kommentarer kring programmet Hundkoll kan man verkligen undra om det kanske inte är sant trots allt, att hundägare är ett släkte för sig. Alla vet bäst, alla är experter, det räcker tydligen att köpa djuret, sen är man referens för allt som rör hundar.

av Mikael Lindström

Lägg ner programmet. Man blir bara ilsk av att se det. Dessutom förstår man ju knappt vad han säger på sin skånska rotvälska.

Så har vi aldrig behandlat våra hundar och ändå har de uppfört sig.

av Harald Björntand

Våld eller belöning? Jag gav alltid min hund belöning. det handlade inte om att ge godis jämt, men jag drog inte i kopplet för att lära han att sitta, jag pratade med min mjuka röst. han lärde sig! om han började springa efter ngt så ropade ja, han kom, gav han belöning, aldrig igen. fortsätt med detta program, det behövs djurprogram.

av Linda Eriksson

Otroligt bra! Jeppe är en som har "koll" på läget och sluta klaga på hans dialekt!!!! Är det det som ni sitter och retar er på så bör ni byta kanal. Med hundar är som med våra barn. De ska veta vem som bestämmer, men med mycket kärlek och ömhet.

av Carina

Lägg ner. Det här dåliga hundprogrammet gör ju bara att de kommer ännu fler personer som är bessewisser-hundägare. Lägg ner.

av Per

Bra att programmet som lär hundägarna att fostra sina hundar! Det skulle också behövas ett program som lär hundägarna att plocka skiten efter sin hund också, eftersom hundägarna inte uppfyller sina skildigheter! PLOCKA UPP SKITEN !

av kokosboll

Deras filosofi; alla lär sej med aga

Hundtränaren verkar tro att hundar bara lär sej genom att komma ihåg smärta. Hundar är faktiskt väldigt intelligenta djur om han helt har missat det. Smäll på nosen är nog inte en särskilt behaglig upplevelse! Ska vi börja aga barn i skolan när dom gör något fel?

av Kalle

Anna Swantesson