Katie var tyst när hon födde

Cruise fick sin vilja igenom: Hon var en mästare

1 av 3 | Foto: AP
Lyckliga föräldrar Katie Holmes och Tom Cruise kan andas ut efter årets hittills mest uppmärksammade barnafödsel.
NÖJE

LONDON

Ja, hon höll tyst.

Inte ett skrik kom över läpparna när Katie Holmes födde dottern Suri – helt i linje med scientologernas stränga principer.

– Katie var en mästare, säger Tom Cruise.

Det var i tisdags som årets mest omtalade kändisbebis såg dagens ljus. Det har varit mängder av spekulationer om födseln, då Tom Cruise, 43, sedan länge är övertygad scientolog. Han har även fått fästmön Katie Holmes, 27, att konvertera till den kontroversiella läran.

Enligt scientologerna kan barnet ta skada senare i livet om mamman skriker och det är mycket ljud och rörelse i rummet under förlossningen.

Fick smärtstillande

Men Katie Holmes lyckades alltså bita ihop när hon födde Suri.

Även barnmorskorna hade fått stränga order om att inte prata. Via handtryckningar fick de kommunicera med Katie och visa henne när det var dags att krysta.

Trots att scientologerna är motståndare till användande av läkemedel krävde Katie Holmes smärtstillande och fick epiduralbedövning.

Tom höll handen

– Katie var, och är, en mästare, säger Cruise enligt The Sun.

Tidningen skriver att han var med under hela förlossningen och höll sin blivande fru i handen och strök henne över kinden. Han lät också videofilma Suris ankomst till världen.

Bara några timmar senare begav sig skådespelaren till scientologikyrkans högkvarter för att rapportera detaljerna kring den blögda och mörkhåriga dotterns födelse.

Holmes kunde lämna sjukhuset mindre än ett dygn efter förlossningen och hela familjen befinner sig nu i hemmet i Beverly Hills.

Mer Tom och Katie:

Jens Kärrman