”Jag vill sjunga duett med Agnetha Fältskog”

Läs hela chattet med Magnus Carlsson

NÖJE
Foto: Sandra Wejbro

   Magnus Carlsson säger: Hej nu är jag här (tog fel hiss i Aftonbladet-huset...). Kör igång!!

petra säger: hej Magnus! hur började din karriär egentligen? och hur har tiden varit efter melodifestivalen?

   Magnus Carlsson säger: Jag började tävla i talangjakter som trettonåring, och sedan började jag i dansbandet Barbados. Via Alcazar har jag nu gjort soloplatta! ta-daaa!!! Tiden efter festivalen har varit full av inspelningar av låtarna, en envis förkylning etc etc. men nu är allt på G igen!

Tess säger: Hej Magnus! Jag måste först och främst säga att jag tycker att du är superbra! Jag har längtat efter en soloplatta med dig! Hur kommer det sig att du valde att göra en skiva på svenska?

   Magnus Carlsson säger: Tack!! (Snyggt namn du har :) ). Jag trodde först att en engelsk popplatta var mest logisk, men sedan kom infallsvinken att det kanske skulle tas emot som att jag "gör en Alcazar fast utan tjejerna" och då utkristalliserade sig den här svenska tanken istället.

Tommy säger: Vilken tycker du är Bodies Without Organs bästa låt? Och vilken var bästa låten som Alexander Bard skrev till Alcazar?

   Magnus Carlsson säger: BWO har gjort ett album som faller mig otrooooligt i smaken. Spelar det jämt därhemma. Favvislåten för dagen är "Chariots of fire" eller "Juggernaut" från nya albumet. Det gamla är också kanon skall tilläggas... Alexanders bästa låt till Alcazar är helt klart Singing To Heaven.

karin säger: Vad tycker du om röstningsskandalen? Bör SVT räkna om rösterna? Carola verkar ju ha fått en massa extra röster.

   Magnus Carlsson säger: verkar mysko... fast den här diskussionen dyker up varje år, så jag lägger ingen större vikt i det hela. OM det har gått galet till någonstans i systemet så är en omräkning kanske att föredra. Jag tror dock att Carola tar hem det hela även i en eventuell omräkning. Go Carola! Go!

Rebecka säger: Hej Magnus, hur kommer det sig att Carola är en sådan älskad bögikon när hon sagt så hemska grejer om homosexuella?

   Magnus Carlsson säger: Hon har gjort många låtar som för evigt satt sig i minnet hos folk, straighta som gay. Att hon sagt lite saker tror jag är en mediavinkling som varit ganska taskig mot henne. Den dagen jag hör det från henne direkt, så tror jag på den här storyn, inte innan. Hon har dessutom fått erbjudande att förklara sig i Gay radion och det tycker jag låter som en bra idé faktiskt!

Sanne säger: Hey. Vad tycker du om Darin? Tror du han kan gå långt?

   Magnus Carlsson säger: Darin är en cool kille! Jag ska ärligt säga att jag inte köpt hans plattor, men en stor talang är han definitivt.

Angelica säger: hej Magnus!! kommer du hem till Borås nåt i sommar?? vi saknar dig jätte mycket här.

   Magnus Carlsson säger: Jag hoppas att det blir något gig i Borås i sommar. Turnépremiären ligger på Lisebergsscenen den 27 juni, så OM jag inte kommer till Borås så kanske vi ses i GBG istället..?

Benny säger: Persson eller Rheinfelt?

   Magnus Carlsson säger: Politik håller jag för mig själv... Kan dock avslöja att jag faktiskt är ganska oitresserad av allt det där. Fast mina personliga åsikter förblir privata...

Benny säger: Blir du ofta förväxlad med sångaren i Weeping Willows? (Som ju också heter Magnus Carlsson)

   Magnus Carlsson säger: Nej, inte mer än till namnet på vissa skivköpssajter på nätet. Hörde att han fått göra en hel intrevju en gång om hur det är att bli förväxlad med mig hela tiden, och det tyckte jag var hysteriskt roligt...

anna hallberg säger: hur känns det att var gift då?

   Magnus Carlsson säger: Rekommenderas varmt! :))))))))))

Tomas säger: Pet Shop Boys skrev ju en låt till Alcazar: "Baby". Vad händer med den låten nu när Alcazar inte finns, kommer vi aldrig att få höra "Baby"?

   Magnus Carlsson säger: Jag lyssnade på deras demo av den bara för någon dag sedan och svor lite tyst över att vi aldrig hann spela in den. Hoppas den dyker upp i något sammanhang. Någongång.

Björn säger: Om du inte hade blivit sångare, vad hade du gjort då?

   Magnus Carlsson säger: Jag är väldigt inresserad av formgivning och bilder, så jag hade säkert blivit s.k. Art Director. Har gjort flera omslag till Alcazar bland annat, och gillar att ha näsan i blöt i allt sånt som gäller paketering av skivor, affischer, reklammaterial osv osv.

Robin säger: Apropå PSB, de är mina hjältar o jag undrar om du träffat dom personligen o hur dom är?

   Magnus Carlsson säger: Jag träffade dom bakom kulisserna på Gröna Lund i slutperioden av Alcazar. Det lilla jag hann prata med dom innan det var dax så var de väldigt gulliga och snälla. Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om för jag hade fullt upp med att nypa mig i armen typ...Haha!

Fia säger: Magnus när kommer du skriva egna låtar? Jag tror att du har mycket att komma med. För övrigt, när jag får chansen, måste jag säga att du är Sveriges snyggaste man och rösten matchar utseendet =)

   Magnus Carlsson säger: Tack för komplimangen! jag har faktiskt skrivit låtar förut, som gjort live och på skiva av Barbados. Jag får sällan tid till att skriva eget, och som artist så blir man hela tiden pepprad av nya demos från "riktiga" låtskrivare, så jag hinner liksom aldrig riktigt. Hoppas det kommer i framtiden!

snövit säger: Vem eller vilka var dina idoler under din uppväxt?

   Magnus Carlsson säger: ABBA är fortfarande mina husikoner - samlar på allt!!! Carola samlade jag på som yngre, och följer henne fortfarande nogrannt. Fast kanske mer på ett "vuxet" sätt nu. Jag samlar inte bilder längre. Men plattorna köper jag!

Victoria säger: Varför har ni slutat med Alcazar?

   Magnus Carlsson säger: Det var många faktorer som jag inte vill gå in på. En stor sådan var att vi var ganska slitna och trötta efter sista Europalanseringen som kombinerades ihop med en svensk sommarturné... Att Annikafiore bröt foten gjorde inte saken bättre direkt, då fick vi andra "fylla i" på scenen och det var jobbigt. Självklart inte på ett plågsamt sätt, men det blev definitivt mer jobb för oss andra tre.

RIkshaw säger: Hur var det att sjunga i samma band som sitt ex? Du gick ju med för att ni var tillsammans, sen måste ni träffas jämt även när det är slut...

   Magnus Carlsson säger: Vi hade en strikt jobbmässig relation innan det ens slog till för oss som kvartett. Så det gick. Visst fanns det gånger man var tvungen att vädra saker och ting, men det gjorde vi utanför jobbet. Jag tycker vi tog det hela på ett ganska vuxet sätt faktiskt.

Hanna säger: Vad tycker du om den nya sångaren i Barbados? Tror du han kan bli lika stor och folkkär som du är och var när du var med i Barbados?

   Magnus Carlsson säger: Chris har jag bara sett live på Blue Moon Bar i Stockholm och en gång på Packhuskajen i GBG. Han sjunger jättebra!! Synd att det varit lite motigt för deras senaste skiva, och att de hade otur med ljudet i Bingolotto häromsistens. Jag önskar honom och bandet lycka till framöver. Jag följer fortfarnade Barbados lite på håll och håller lite koll vad grabbarna tar sig för, hihi!

Lillan säger: Hej Mangnus! Finns det något du ångar under hella din tid som kändis?

   Magnus Carlsson säger: Jag har blivit ganska förskonad från elaka rubriker, men jag ångrar nog att jag varit lite för öppenhjärtlig i vissa lägen. Det är jobbigt för mig i efterhand, men kanske ännu mer för de i min närhet tror jag. Jag börjar lära mig sätta gränser nu, och det blir jag bättre och bättre på.

Jolie säger: Har du aldrig funderat på att bli musikalartist?

   Magnus Carlsson säger: Absolut!!! Jag fick blodad tand efter gästspelet i Grease på Göta Lejon. Helt underbart roligt, och en kanonensemble!! jag fick lite erbjudanden efter det jobbet faktiskt, men det skulle krocka med min skiva så jag var tvungen att säga nej. Men jag hoppas att det går att få ihop i framtiden!

MaRIE säger: vill du och din man Mats ha barn?

   Magnus Carlsson säger: Vi har fyra barn med totalt sexton tassar och det räcker mer än väl! ;)

Fia säger: Vad är största mediafelet vi har läst om dig??

   Magnus Carlsson säger: Det är inget direkt fel jag kan peka på så här på stört, men det är hela tiden små felcitat, de kombinerar ihop olika intervjuer, vinklar på ett jättekonstigt sätt (intervjuer om nya plattan slutar med krigsrubriker om "min svåra period"?!?!) etc etc. Jag hoppas att folk inte tror på allt som skrivs... Men som sagt jag är ganska förskonad dock från elaka rubriker... men ibland dyker de upp...

difäger säger: tja, vilket lag håller du på i allsvenskan i fotboll

   Magnus Carlsson säger: Oooooops, sport och jag går inte ihop. Styrketräning är det enda i sportväg (inkl. boxning) som jag pysslar med... Jag vet inte (*rodnar*)

snövit säger: Skulle du kunna tänka dig att spela in en platta med ABBA låtar?

   Magnus Carlsson säger: Absolut!! Jag är en sån som får utslag så fort radiostationerna bara vill spela "dancing Queen" hela tiden. Jag skulle koncentrera mig mer på de pärlor som förblivit outgivna eller glömts bort på albumen. (Lyssna på "When All Is Said And Done" på Nisse Landgrens platta "Funky ABBA" - snyggt!!!)

Jessica säger: lite nyfiken på din utbildning.. vad läste du på gymnasiet? musik? ;)

   Magnus Carlsson säger: Jag gick två-årig musiklinje på Hvitfeldtska Gymnasiet i GBG. Sedan gick jag nästan klart en fyraårig utbildning på musikhögskolan där jag läste till musiklärare, och fick kompetens som sångpedagog.

difäger säger: vad tittar du på tv helst?

   Magnus Carlsson säger: Grey}s Anatomy, Skenet Bedrar, Lost, Pantertanter (DVD-boxarna är ett måste hörni!! Haha!) osv osv. Jag är TV-freak så det blir det mesta. Oj, glömde - CSI så klart!

Hanna säger: Om du skulle få sjung en duett med någon, vem som helst och spela in på en platta. Vem hade du viljat sjunga med då?

   Magnus Carlsson säger: Agnetha Fältskog absolut! Min gudinna - en av dom...

Micke säger: Dansband, disco, schlager, folkmusik (med Åsa Jinder), musikal m.m. Du har många musikaliska identiteter, eller kanske snarare, din röst passar för väldigt många olika musikstilar. Vilken ligger dej närmast om hjärtat och tänker du beta av ytterligare några innom en snar framtid?

   Magnus Carlsson säger: Tack! Hmmm... Jag trivs med att ge mig på saker som jag inte har riktig koll på, en slag nyfikenhet att lära mig så man vet aldrig... Jag stötte ihop med finsk Lordi igår på skivbolaget, så det vore coolt om de kunde gästa mig på en nyinspelning av "Rosalita" eller något... (*skrattar*)

ems säger: Vilka låtar har du just nu på din Mp3?

   Magnus Carlsson säger: Marie Serneholts album, BWO (så klart) och min egna platta (för att lära mig texterna).

ems säger: Kommer Alcazar någon gång i framtiden att återförenas?

   Magnus Carlsson säger: Gruppen som sådan kommer alltid att finnas kvar tror jag, frågan är väl kanske vilka som är medlemmar och inte. För min del känns Alcazar som ett avslutat kapitel. Kanske dax för Alcazar-Teens eller något snart..?

Lillan säger: Om du fick välja en kändis i hela världen att få bli tillsammans med. Vem Skulle du välja då? Jag skulle nog välja Mark i Westlife

   Magnus Carlsson säger: Jag är en ärbar gift man så jag har ingen åsikt där.

ems säger: Vilken är den bästa låten du spelat in?

   Magnus Carlsson säger: "Physical" från Alcazar-perioden. Sedan tycker jag väldigt mycket om balladen "Det Måste Va' Med Dig" från min nya platta. Svår fråga. Har många favvisar...

Hanna säger: Om du får höra någon av dina egna låtar på radio, stänger du av eller sjunger du med?

   Magnus Carlsson säger: Jag sjunger med högt och ljudligt! Det händer att de dyker upp på diverse träningspass och det är alltid lika kul att se när instruktörerna börjar skruva på sig... Hihi! Gulligt!

Marre säger: vem tyckte du gjorde bäst ifrån sig på melodifestivalen...Carola eller Andreas?

   Magnus Carlsson säger: Himmel, vilken fråga... Carola är alltid Carola liksom - dynamit. Andreas tycker jag gjorde ett strålande framträdande, så jag kan inte välja riktigt...

Moderator säger: Okej, sista frågan till Magnus nu.

ems säger: Jag såg dig på ett uteställe i Visby i somaras, (med Alcazar). Det är ett av de bästa live-uppträdandet jag sett !!! Kommer du att turnea i sommar och i så fall kommer du till Gotland?

   Magnus Carlsson säger: Jag kommer att köra en turné som börjar på Lisberg 27 juni och sträcker sig sedan över hela sommaren. Det blir jag, liveband och två dansande körtjejer. Ska bli jättekul!!! Kolla in på min sajt www.magnusonline.se så hittar ni all info där! Hoppas ni gillar min nya bäbis - nya plattan... Nu ska jag ut i vårvädret här i Stockholm! ta hand om er - kramkram / Magnus signing out..... Beep.