Läsarna rasar över schlager-omröstningen

"Fånigt av telebolagen att hävda att belastningen blev likadan på alla 10 linjer"

NÖJE

"Skandal. Vi ringde 21 gånger och kom fram en gång."

"Det blir aldrig rättvist om man kan ringa hur många gånger som helst."

"Samma sak hände oss för två år sedan."

"Tycker Carola det är ok med vinsten, om det visar sig att röstningen inte gick till på rätt sätt?"

Här är ett urval av dagens dryga 600 inlägg:

"Skandal tycker jag! Att det var något som inte stämde redan under röstningen misstänkte vi. Vi ringde 21 gånger på BWO, kom fram EN gång! Och alla som pman har pratat med har inte röstat på Carola! Och hur tror ni att hon ska vinna!? Det är inte en enda som vet vem hon är utanför rikets gränser!" (Epona)

"Belastningen. Fånigt av telebolagen att hävda att belastningen blev likadan på alla 10 linjer. Det säger sig självt att ett individuellt nummer som får många fler samtal än ett annat kraschar. Som Johnson och BWO gjorde på finalkvällen efter juryns röster redovisats. Så om Carolas INTE kraschade..." (Gringo)

"Ej Rättvist... Så länge det finns möjlighet att ringa x antal gånger från samma telefonnummer så blir telefonröstning inte rättvist.En jury lägger EN röst på respektive artist som han tycker går vidare med telefon kan du i princip lägga hur många du har råd med..." (Pelle Larsson)

"Vad tycker Carola? Carola som verkar vara en sund och rättrådig person. Tycker hon att det är ok att vinna om det skulle vara så att hon vunnit på felaktigt sätt. Är detta den nya svenska rättvisemodellen." (Per)

"Mygel eller ej. Uppgort eller mygel låter jag vara osagt. Men allvarligt: Vad säger att endast rösterna på Carola har registrerats för många gånger? Det kan lika gärna gälla även BWO...i så fall jämnar det ju ut sig" (Mimmi)

"Lika för två år sedan. jag och mina vänner försökte att rösta på BWO under ca 10 minuter utan att lyckas, vi ringde från olika telefoner men ändå möttes vi bara "av upptaget ton" tycker det är en skandal om det ska avgöras pga att inte allas röster blir räknade!" (pernilla s)

"Sluta bry er! Men rösta aldrig mer... Det är ju bara telejättarna som håvar in pengar när ni ringer. Detta och all &!¤(%)!%/(¤%-reklam i TV borde få ett slut. Det är ju faktiskt vi tittare som kan sätta punkt. Var faktiskt bättre förr tycke i allafall jag..." (Bengt Larsson)

"Skandal! Gissa om det var irriterat under melodifestivalkvällen! Vi testade ringa på BWO, men kom inte fram. Fick sedan reda på att det hade gått utmärkt att ringa på Carola! Självklart ser jag detta som uppgjort och ett klart fall " av mygel på hög nivå!

RÄKNA OM!" (Magnus Hammega)

"Upptaget på Carola. Försökte ringa massor " av ggr på Carola under kvällen, uppskattningsvis 30-40 gga, kom fram till slut, men endast en gång. Så det var inte bara andras nummer som var svåra att komma fram på, även vinnarens!" (Karin Carlsson)

"Stämmer inte. Vi ringde 4 samtal, nu ser jag att det är 33 st registrerade på räkningen." (Christer )

Björn Morian