”Melodifestivalen är nog kanske inte våran påse”

Läs hela chattet med Blindside

Foto: Frida Fager
Kian och Simon i Blindside chattar med aftonbladet.se:s läsare.
NÖJE

   Blindside säger: tjena, nu är vi här.

Fanny säger: Hej Blindside. Hur skulle ni beskriva ert sound?

   Blindside säger: hej fanny, vi beskriver inte vårat sound, det är väl svårt att sätta ord på, för oss i alla fall, det lämnar vi åt er.

emma säger: Hej, varför har jag som relativt inbiten hårdrockare inte hört så mkt av er?=)

   Blindside säger: vi får skylla oss själva att vi inte har varit i sverige och spelat så mycket. tror det är därför vi är ganska okända här fortfarande. Förhoppningsvis blir det ändring på det de närmaste månaderna.

Fireside säger: Vilket är ert konstigaste turnéminne?

   Blindside säger: Under 24 timmar 2001 hann vi med:

* vår trummis slog sönder sitt finger på symbalen och höll på att halvt förblöda, så att vi fick avsluta gigget. I den stan så bar man ut varje medlem av bandet när det var klarspelat som om de vore kannibaler som skulle stoppa oss i en gryta

* därefter nakenbadade vi utanför barcelona.

* sen körde vi 20 timmar till Österrike och spelade klockan 2 på natten... efter spelningen sprang bassist tomas vilse i ilska efter en dålig spelning.

Sen somnade vi tryggt på ett inrökt hippiekollektiv bland massa kattungar.

räcker det?

iron säger: hallå! Har hört att ni är kristna.. Går ni ofta på möten?

   Blindside säger: jo, vi försöker hinna med gudstjänster och flummar runt bland olika typer av kyrkor i staterna och stockholm. men det blir inte så kontinuerligt tyvärr.

Stjerne19 säger: Vart kommer ni ifrån?

   Blindside säger: rönninge, stuvsta & norsborg från början (stockholmsförorter), nu gäller följande: stuvsta, spånga, mälarhöjden och marcus har hittat upp till säter i dalarna.

eyy0 säger: NI ÄR BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄST! ses på turnén. ska ni komma till någon festival här i sverige?

   Blindside säger: tack eyyO! va snällt. jo, det blir några festivaler, bland annat Hultsfred & Augustibuller. vi jobbar på flera dock..

Enemy in me säger: Vad har ni för influenser, och hur påverkar de hur ni skriver?

   Blindside säger: vi brukar säga att vi blir inspirerade snarare än influerade. Vi blir inspirerade av att lira tillsammans och när vi åker på turné ihop så lyssnar vi gärna på Johnny Cash, Mewithoutyou, Everytime I die och självklart en massa band som man är på turné med.

Olof säger: Hey Blindside! Vad tycker ni om Kristdemokraterna? Och vad tycker ni om Göran Hägglund?

   Blindside säger: vem är hägglund? och vad hände med affe? Vi är inte så insatta i kristdemokraternas politik.

Jubbe säger: Gillar ni sport? Har någon av er något favoritlag?

   Blindside säger: Två av blindsidemedlemmarna är helt ointresserade av sport och andra halvan har en viss underliggande konflikt som aldrig blommat ut. Jag (Simon) håller på AIK.

lirrrrre säger: Hej! Jag ska börja med och beröma er lite först.. Ni är såå bäst! Bara fortsätt ;) min fråga är; Skulle ni kunna ställa upp i melodifestivalen 2007?? ;D P.S. ni hade vunnit! /lirrrre

   Blindside säger: tack, kul att du diggar oss och melodifestivalen. fast nä, melodifestivalen är nog kanske inte våran påse.

Fireside säger: Kan ni livnära er på er musik eller har ni andra jobb?

   Blindside säger: vi har levt på musiken de senaste 3-4 åren och vi får väl se hur länge det fungerar på det sättet.

Johan säger: Sverige eller Usa? Är det någon av medlemmarna som bor i usa?

   Blindside säger: Sverige är vårat hem, det byter vi inte ut. Det har diskuterats en del om usaflytt för ett par år sedan när vi spenderade så mycket tid där men vi kände att det räckte att bara turnéra och spela in plattor där. Usa har grymt mycket som vi gillar men hemma är bäst.

Mattias säger: Vad tycker ni om piratkopiering och nedladdning av musik?

   Blindside säger: det är ju bra och dåligt. fördelen är att fler människor får höra musiken men samtidigt så gör det att det är väldigt svårt för artister att överleva. Branchen kommer kanske att anpassa sig men just nu torskar artisterna på det. Det är lite synd.

iron säger: Hej igen. skall få en liten rocker i juni:) Har ni något coolt hårdrockarnamn som förslag??

   Blindside säger: Dio

barajag säger: Om man nu är hårdrockare men av någon konstig anledning missat er, varför borde man börja lyssna på er? Vilket band skulle ni kunna likna er vid?

   Blindside säger: det är ju svårt för oss att säga, alla band tycker ju att dom är så unika, även vi. ladda ner några låtar och bestäm dig för om du vill köpa skivorna sen. ha

Moderator säger: Sista frågan:

kalle säger: Hej!

Först av allt: Lycka till på turnen!!!!

Sedan min fråga.......

Hur blir ni bemötta av traditionella harcore fans när Ni är ett kristet hardcoreband?

/Kalle www.slug.cc

   Blindside säger: När man är ute och lirar så lär man känna människor med olika livsåskådningar precis som på andra "arbetsplatser" och vi har inte stött på några negativa vibbar från andra band. däremot kan det bli ganska djupa diskussioner om olika frågor. folk är nyfikna helt enkelt och alla har vi väl ett andligt behov innerst inne. Det här var sista frågan. Hoppas ni kommer ut och hänger med oss när vi röjer runt på sverigeturné. Kolla datum: www.blindsideonline.com

Bless! /Simon & Christian

Moderator säger: Stort tack till Blindside och alla läsare som chattat.