Klockrent, Status

Bandet håller måttet efter 40 år

1 av 3 | Foto: presspromedia/PIER RYNBÄCK
ÖVERLEVARE Status Quo har lyckats undvika den avgrund som Smokie har hamnat i.
NÖJE

Att ordna en paketturné för folk som gillar boogie och pubrock känns som en god idé. Det är musik som fortfarande sitter djupt i svenska hjärtan, inte minst på landsorten.

Status Quo och våra egna Refreshments är klockrena namn i ett sånt sammanhang men man undrar varför någon blandat in Smokie.

Felplacerade

De känns helt felplacerade. Sirapsslipprig mjukrock från 70-talet i arrangemang och frisyrer från 80-talet och skjortor från helvetet. Ingen boogie så långt örat når. Bara en slakt av "Have you ever seen the rain" och den där jävla låten om Alice. Uselt, på alla tänkbara plan.

Var på väg ner

Status Quo var för några år sedan på väg ner i samma snötvättade avgrund som Smokie, men på senare år har Francis Rossi och Rick Parfitt insett att förnya sig inte är deras grej.

Tajt Telecaster-shuffle är vad de kan, möjligen enahanda men märkligt effektivt.

Det svänger rejält, både om gamla "Caroline" och låtarna från senaste albumet "The party ain"t over yet" (som också fått ge namn åt den här turnén).

Att Refreshments är underhållningsrock av rang vet ni. De svänger lika Rockpile-varmt som vanligt i kväll, men jag har sett dem tajtare.

Status Quo

The Refreshments

Smokie

Här spelar de:

Håkan Steen

ARTIKELN HANDLAR OM