Paris Hilton greps för rattfylla i natt

Foto: AP
SYSKONKÄRLEK Här väntar Nicky Hilton på att systern Paris ska släppas från polisstationen i Los Angeles.
NÖJE

Paris Hilton greps av polisen i natt.

Hon är misstänkt för rattfylla.

Enligt uppgifter hade stjärnan 0,8 promille alkohol i blodet.

Foto: AP
GRIPEN Paris Hilton togs på bar gärning.

Paris Hilton, 25 år, stoppades i sin Mercedes av polisen när hon körde nära Selma avenue och Wilcox avenue i Hollywood klockan halv ett på natten mot torsdagen. Hon misstänks för att ha kört alkoholpåverkad. Med sig i bilen hade hon bästisen Kimberly Stewart, dotter till sångaren Rod Stewart.

0,8 promille

TMZ.com rapporterar att Paris fick göra ett utandningstest och att hennes promillehalt i blodet var 0,8 promille.

– Poliserna observerade att Hilton uppvisade symtom på drogpåverkan. Ett test gjordes på plats och poliserna fastställde då att hon hade kört bil påverkad av alkohol, säger en av polisens talesmän till nyhetsbyrån AP.

Tog en drink på välgörenhetsgala

Paris Hilton greps men släpptes senare under natten. Hon blev hämtad av sin syster Nicky Hilton med pojkvännen Kevin Connolly och stjärnans publicist Elliot Mintz.

Efter att hon släpptes ska hon ha åkt hem för att sova. Paris sägs ångra det som hänt men ska enligt Mintz tala med advokaterna innan hon bestämmer sig för om hon ska bestrida anklagelserna. Enligt honom tog hon endast en drink på en välgörenhetsgala efter en ansträngande dag.

Enligt TMZ.com var det dock andra gången den dagen som Paris Hilton stoppades av polisen på grund av sin körstil och därför var hon också sen till festen.

Åt inget på kvällen

– 0,8 promille är den absoluta minimigränsen av alkohol som man kan ha i kroppen och bli gripen, säger Elliot Mintz till CBS 2.

Enligt honom började Hilton sin långa dag klockan halv fem på morgonen då hon skulle spela in en ny musikvideo till sitt senaste album "Paris". Efter det gick hon på ett välgörenhetsevenemang i Hollywood och det var där som hon ska ha tagit en drink. Enligt Elliot Mintz kan man förklara Paris Hiltons rattfylla med att hon inte åt.

– Det var helt enkelt resultatet av att ta en drink på tom mage efter en lång dags hårt arbete. Men självklart tar vi inte lätt på det som hänt, säger Mintz.

Det är inte första gången som Paris Hilton råkar illa ut bakom ratten. I juni råkade hon backa sin Range Rover rätt in i en bil i ett parkeringsgarage efter att hon hade varit ute på en shoppingrunda.

Fler artiklar om Paris Hilton:

Andra kändisar som kört galet:

Susanna Vidlund