Här festar Carola

Firade sin 40-årsdag med slottsparty i natt

1 av 3 | Foto: conny sillén
hip hip hurra Carola firade sin 40-årsdag på exklusiva Mauritzbergs slott utanför Norrköping tillsasmmans med familjen och närmsta vänkretsen.
NÖJE

MAURITzBERGs slott. Carola flydde från Stockholm på sin 40-årsdag i går.

I största hemlighet smusslade hon sina närmaste vänner till ett lyxslott utanför Norrköping och firade födelsedagen under ett starkt säkerhetspådrag.

- Det är en fantastisk fest, säger gästen Micael Bindefeld.

När Sveriges kanske största artist fyller 40 ska det firas med klass.

Och med ett hemlighetsmakeri värt en spionroman.

Först vid 14-tiden i går fick Carola Häggkvists familj och närmaste vänner veta var födelsedagspartyt skulle äga rum.

De inbjudna samlades på en mötesplats i centrala Stockholm och åkte sedan bilkaravan i knappt 20 mil för att nå sin destination-Mauritzbergs slott, utanför Norrköping.

Stort säkerhetspådrag

På slottet-som har anor från 1500-talet-samlades nära och kära för en riktig helkväll. Gästerna hade följt det anrika slottets tema och var kvällen till ära iklädda balutstyrsel. Festfixaren Micael Bindefeld var en av de inbjudna gästerna.

- Det är en fantastisk fest. Men det är inte jag som har arrangerat den, säger han till Aftonbladet och skrattar.

För att hålla obehöriga på avstånd hade Carolas stab beord-rat ett stort säkerhetspådrag. Varje bil som ville köra fram till slottet kontrollerades noga. Även folk som jobbade med festen hade svårt att komma in.

Den intima tillställningen höll på fram till småtimmarna.

Gårdagens tillställning var till för den allra innersta cirkeln. Bland andra vännen och artisten Rikard Engfors samt pastor Andreas Nielsen, som stöttade och bad för sångerskan under Melodifestivalen, fanns på plats.

Styvföräldrarna var där

- Min syster och en kusin med familjer kommer och mina styvföräldrar Chris och Sture. Sture levde ihop med min mamma och Chris med pappa under mina föräldrars sista tio år, berättade Carola i DN i går.

Carola planerar även en annan

större fest längre fram.

- Det finns planer på att bjuda in den större vänkretsen till en exklusiv välgörenhetskonsert, sa hon till Aftonbladet i går.

Här är stjärnans dag

Carina Bergfeldt