Anna Nicole såg sin son dö

20-årige Daniel fick en hjärtattack - vid hennes säng på BB

1 av 3 | Foto: REUTERS
Han var hennes stolthet och glädje Trots att han i långa perioder bodde hos släktingar stod Anna Nicole Smith och hennes son Daniel varandra mycket nära.
NÖJE

TORONTO

Anna Nicole Smith, 38, gjorde allt för att rädda sin son.

Men hennes återupplivningsförsök var förgäves.

Bara tre dagar efter att den före detta nakenmodellen fött en dotter såg hon sin 20-årige son dö i sina armar.

- Hon är helt förkrossad över Daniels bortgång, säger modellens advokat och vän, Howard K Stern, i ett uttalande.

I torsdags nedkom den före detta H&M-modellen Anna Nicole med en liten dotter. Hon checkade in på sjukhuse under namnet "Jane Smith". Paparazzifotografen Larry Birkhead är pappa till flickan. Flickan föddes med kejsarsnitt på förlossningsavdelningen vid Doctors Hospital i Nassau på Bahamas.

Gick inte att väcka

Två dagar senare flög hennes son Daniel Smith till turistparadiset för att hälsa på sin mamma och sitt nya halvsyskon.

Han tillbringade lördagen tillsammans med sin mamma och syster och valde att övernatta på sjukhuset.

Det som skulle ha blivit en glädjens stund blev en fruktansvärd tragedi. Daniel insjuknade i mammans sjukhussal och stannade kvar i rummet över natten.

Vid niotiden på morgonen vaknade Anna Nicole. Enligt polisrapporten trodde hon att Daniel bara sov djupt. Men snart upptäckte hon att han var livlös.

- Hon försökte väcka honom. När han inte svarade slog hon larm, säger Reginald Ferguson vid Nassaupolisen till nyhetsbyrån AP.

Oklar dödsorsak

Säkerheten på sjukhuset har höjts. I natt vaktades byggnaden av utposterade vakter. För att få komma in på sjukhuset var man tvungen att passera fyra säkerhetsvakter som kontrollerade besökarnas namn med hjälp av patientlistor.

– När jag kom ut ur hissen möttes jag av säkerhetsvakter som flera gånger frågade mig vart jag skulle och de såg till att jag gick i den riktningen, säger en av sjukhusets besökare till Nassau Guardian.

Polisen kommer undersöka dödsfallet och en obduktion kommer genomföras de närmaste dagarna för att fastställa dödsorsaken. Den lokala tidningen Nassau Guardian uppger dock att Daniels död orsakats av en "kraftig hjärtattack". Vad den framkallats av är oklart.

- Alkohol eller droger tros inte vara en bidragande orsak, säger Stern.

Stod varandra nära

Daniel Smith var Anna Nicoles son från äktenskapet med Billy Smith. Även om pojken långa perioder bodde hos sina släktingar stod han sin mamma mycket nära. När hon spelade in filmer i Hollywood såg hon till att han fick småroller.

- Daniel var Anna Nicoles stolthet och glädje, säger Howard K Stern i uttalandet.

Daniels farmor Virgie Arthur är chockad.

– Jag kan inte tro de här hemska nyheterna. Jag har fortfarande inte fått veta vad som har hänt, säger hon till tidningen The Sun.

Daniel Smith var son till Anna Nicole och hennes förre make Daniel Smith. Paret möttes när de jobbade ihop på Jim’s Krispy Fried Chicken i Texas. 1987 skildes de.

Daniel hade små roller i sin mammas filmer "Skyscraper" och "To the Limit". Han sågs även i hennes tv-program Anna Nicole Smith show.

Gifte sig med 89-årig oljemiljardär

Magnus Sundholm, Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM