Lindas sår läker ännu

Så går Bengtzing vidare efter brytningen med Magnus Hedman

1 av 2 | Foto: PERNILLA WAHLMAN
kort romans Linda Bengtzings och Magnus Hedmans förhållande avslutades abrupt när han gick tillbaka till Magdalena Graaf.
NÖJE

Linda Bengtzing fick sitt hjärta krossat av Magnus Hedman.

Nu har hon vänt hjärtesorgen till något positivt.

- Jag har haft grymt mycket nytta av det som hände nu när jag gör "Rent", säger hon.

"Rent" har premiär om drygt en vecka. Musikalen är Linda Bengtzings största utmaning hittills. Hon gör rollen som den nerknarkade strippan Mimi.

Nervöst och krävande.

– Det är hård press på oss alla. Jag börjar att gråta när jag inte får till det. Jag har väldigt hårda krav på mig själv. I går gick jag hem och målade trappan i ren frustration, säger hon.

Har porrkläder

Att agera på scen är något helt nytt. Dessutom kräver hennes karaktär att hon anspelar på sex hela tiden.

– Jag måste ha smink och porrkläder på mig för att klara av det. Har jag mina vanliga kläder går det inte.

2006 har varit ett stormigt år för Linda Bengtzing. Melodifestivalen och "Rampfeber" tog på krafterna. Och så den beryktade romansen med TV4:s fotbollsexpert Magnus Hedman.

– Jag bestämde mig för att aldrig mer prata om Magnus när jag utmålades som den fula som kom in och tog honom. Så var det inte, säger hon.

Har du varit ledsen?

– När man tror att det ska bli något och det blir något annat, då blir man ledsen. Men jag har lagt det där bakom mig. Otroligt nog. Sommaren blev faktiskt ändå helt fantastisk.

Har du och Magnus någon kontakt nu?

– Nej, men jag umgås lite med hans vänner fortfarande. Det är ju helt naturligt efter vilket förhållande som helst.

Åt upp sina ord

Du har framstått som lite av en äktenskapsbryterska, vad säger du om det?

– En gång sa jag till Lotta Engberg att jag verkligen framstår precis som den jag är i pressen. Det fick jag äta upp. Plötsligt blev bilden av mig i media helt sned. Det var som en fet jävla käftsmäll. Fruktansvärt!

"Kommer ta tid"

Så ditt hjärta är läkt nu?

– Det kommer att ta tid. Men jag är 32 år och jag har klarat mig bra hittills. Men när man är singel är det klart att man undrar när familj och barn ska trilla in.

Längtar du efter barn?

-Ja, jättemycket, jag älskar ungar. Men jag ser kompisars kompisar som är desperata och jag vill inte hamna där. Jag tror att allt det där kommer när det är läge. Jag tror inte på Gud, men jag tror på ödet.

Hur är drömkillen?

– Han ska inte ha varit gift förut (gapskratt). Och så måste han klara av en stark tjej som får psykbryt då och då, säger Linda Bengtzing.

Linda Bengtzing om...

Linus Wahlgren.

Läs också:

Ylwa Svensson