Hollywood jagar rätten till Natascha

”Kan räkna med 12 miljoner kronor”

Natascha Kampuschs liv i fångenskap blir film.
NÖJE

BERLIN

Natascha Kampuschs åtta år som kidnappad ska bli film i Hollywood.

Scarlett Johansson har redan tackat ja till huvudrollen, uppger den österrikiska tidningen Heute.

Foto: AP
Scarlett Johansson har tackat ja till rollen som nNtascha.

Nataschas mediarådgivare Dietmar Ecker säger till tidningen att han hittills fått 30 erbjudanden från stora internationella filmbolag – alla jagar ensamrätten till historien som film.

”Film i andra hand”

Förhandlingarna har redan börjat, enligt Ecker, som säger att Natascha kan räkna med motsvarande runt tolv miljoner kronor för filmrättigheterna.

– Men först måste hon bestämma sig för vad hon vill göra med sitt liv. Filmplanerna kommer i andra hand, säger Ecker.

I en intervju i det österrikiska veckomagasinet NEWS i dag berättar Natascha Kampusch om sitt nya liv.

Fler frågor dyker upp

– Jag känner mig stabil och mår bättre för varje dag i frihet. I princip känner jag mig redan stark nog för att möta världen, säger Natascha.

Samtidigt väcks allt fler frågor om hur mycket fånge hon egentligen var.

I tyska Sterns nya nummer hävdas att Wolfgang Priklopil och Natascha var på gemensam skidsemester i början av 2006 – något som Natascha dock förnekar.

Men även polisen undrar varför hon inte rymt tidigare. Natascha har observerats på gatorna i Priklopils hemstad Strasshof vid flera tillfällen de senaste åren.

Ibland körde kidnapparen henne till gatuköket Chicken Grill, där Natascha fick sitta och vänta i bilen medan Priklopil gick in och åt.

Vid ett annat tillfälle blev paret stoppade i en trafikkontroll utan att Natascha gjorde något försök att ta kontakt med polisen på platsen.

Rädd för hoten

När hon berättade om kidnappningen i österrikisk tv sa Natascha att förklaringen till att hon inte försökte rymma var rädslan för repressalier. Priklopil hade hotat med att för alltid hålla henne inspärrad om hon försökte fly. Han hotade också med att ta livet av vem som än försökte befria henne.

Psykologer som Stern talat med för fram teorin att Natascha Kampusch drabbats av det så kallade Stockholmssyndromet – hon blev med tiden sin plågoandes förtrogna.

Tidigare artiklar:

Asbjørn Svarstad