”Jag led av anorexi”

Sanna Bråding berättar om sina svåra år

1 av 2 | Foto: Sven-Olof Englund
Sanna Bråding
NÖJE

Sanna Bråding har varit såpastjärna, skådespelare och programledare i radio och tv. I höst leder hon Idol 2006.

Hon har betalat ett högt pris för sina framgångar.

– Jag har gått igenom jävligt mycket på mina 26 år, säger hon till tidningen Tove.

Sedan genombrottet i succéserien Tre Kronor har Sanna Bråding hunnit med allt från radioprogram till att spela porrstjärna i Lukas Moodyssons uppmärksammade film ”Ett hål i mitt hjärta”. I höst leder hon Idol 2006 tillsammans med Mogge Sseruwagi.

Framgångens pris

Sanna Bråding har betalat ett högt pris för sina framgångar. Hon var bara fjorton år gammal då hon slog igenom i Tre Kronor. Tempot var högt och de egna kraven höga. Under flera år led Sanna Bråding av ätstörningar.

– Jag kände att jag ville ha kontroll över något i mitt liv och det fick jag över träningen. Jag var riktigt dålig och hela mitt liv bestod av träning, säger hon till tidningen Tove.

Tills sist gick hon med på behandling.

– Jag gick med på att gå på läkarkontroller en gång i månaden så att jag skötte mig och inte föll tillbaka, säger hon till Tove.

Tackar pojkvännen

Sanna Bråding säger att hon har pojkvännen Isse att tacka för mycket.

– Många har så fel bild av sjukdomen, det handlar inte om att vara smal och snygg. Anorexi bottnar i känslan av att inte räcka till. Han fick mig alltid att känna mig älskad för den jag är, inte för hur jag ser ut, säger Sanna Bråding till Tove.

Läs mer

Karin Lindblom

ARTIKELN HANDLAR OM