Genialt, Kyle och Rheborg

"Singin" in the rain" är en plaskande succé

NÖJE

Fantastisk sång och dans.

Hysteriskt roliga Sissela Kyle och Johan Rheborg.

"Singin" in the rain" är en plaskande succé.

Foto: Gunnar Seijbold

Första akten har allt. Femplus.

I upptakten möter vi stumfilmsstjärnorna Don (Rennie Mirro) och Lina (Sissela Kyle) vid en premiär 1927. De lanseras som ett älskande par, men Lina är en jobbig primadonna. Don är mer förtjust i en ung skådespelerska (Hanna Lindblad). När ljudfilmen slår igenom blir det problem med Linas gräsliga röst. Den okända rycker in och dubbar i hemlighet.

Sissela Kyle är hur kul som helst som kraxande diva. Måste ses. Johan Rheborg är också genial som dominant regissör.

Följer filmen

Musikalen följer filmen från 1952. Karl Dyall gör klassiska dansnumret "Make 'em laugh" precis som Donald O"Connor, inklusive löpning uppför en vägg. Rennie Mirro dansar runt i regnet som Gene Kelly.

När de två och Hanna Lindblad sjunger och dansar i "God morgon" ställer publiken på Oscars sig upp och jublar. Triumf för de tre kompletta artisterna.

Underbar upplevelse

Efter paus finns inte lika många utropstecken och långa dansnumret om Broadway bromsar. Men som helhet är "Singin' in the rain" en underbar musikalupplevelse.

Applåd åt Inger Elvira Pehrsons kläder och Ingemar Wibergs scenografi. Åt alla perfekta aktörer och dansare. Åt de mycket roliga stumfilmsscenerna som visas på duk.

Missa den på egen risk.

Singin' in the rain

Jens Peterson