”Vi har tjafsat massor som tv-tittarna inte fått se”

Läs hela chattet med Idol-juryns Daniel Breitholtz som startat en ny sajt

NÖJE

Daniel Breitholtz har precis startat sajten AllEars.se som är en arena för osignade band och artister.

I chattet berättade han även om jury-bråken och om att Peter Swartling är en av de varmaste människor han känner. Dessutom avslöjade Daniel att han har en ny flickvän.

Läs hela chattet nedan!

Foto: Lina Boström Einarsson
Har startat sajten allears.com Daniel Breitholtz chattade med aftonbladet.se:s läsare.

Daniel Breitholtz säger: Hallå, nu är jag här.

LuLu säger: Varför behövs AllEars?! Varför får vi inte se Västindien-tema i Idol? Vilket tema är din favorit?

Daniel Breitholtz säger: AllEars är en arena för osignade band och artister. Skivbolagen har i många år sagt sig lyssna på demos utan att verkligen göra det. Så, nu startar vi AllEars.se, så att det skall finnas ett nytt sätt att upptäckas, och ett ställe där man faktiskt kan få konstruktiv kritik och sälja sin musik åxå. =)

Idol säger: Hej Daniel! Jag ska söka till idol nästa år, och tänkte köra The sound of silence med Simon and Garfunkel. Bra låtval?

Daniel Breitholtz säger: Världens bästa låt. Kräver sin sångare/sångerska dock. =) Men känns den bra så kör!

Lynn-monument säger: Hej Daniel! Hur engagerade är ni att hjälpa banden på All Ears nå ut till sin publik, och letar ni egentligen efter sveriges nästa stora band?

Daniel Breitholtz säger: Jag jobbar numera 24 timmar om dygnet (jo faktiskt de senaste dagarna) med att sitta på AllEars.se och försöker ge konstruktiv kritik, förhoppningsvis driver det folk till att bli bättre. Vi kommer också att ge ut månades singel varje månad, som släpps en gång i månaden... därefter är det fritt för artisten att gå till vilket skivbolag som helst. Förhoppningsvis kommer de stå på kö =)

Jo, vi letar efter sveriges nästa stora band!

bitch_ säger: vad tycker du om kirchtis "kapning" mot idolerna i fredags? vad hon inte lite väl hård?

Daniel Breitholtz säger: Vet inte riktigt vad som hände... Jag tycker förvisso att hon har rätt i att de måste rycka upp sig lite.. men jag tycker hon var obefogat hård mot bla Felicia

Martin säger: Hej Daniel, vad tycker du personligen om för musik?Du ser ut som någon som gillar Weezer

Daniel Breitholtz säger: Jag gillar bra musik. Oavsett genre. Allt från dödsmetall till rap till pop... ja allt.. just nu lyssnar jag mycket på Outkast}s senaste. Jo, Weezer är grymma... eller Va i alla fall.. deras blåa skiva är ett av världens bästa och mest kompletta album

Jessica säger: Hejsan Daniel... ja tycker att du e skit snygg... e du singel..?

Daniel Breitholtz säger: oj, tack snälla.... Nej, Jag träffar någon.

Petra säger: Om du har en flickvän, skulle du då kunna kritisera henne för hennes sångröst?

Daniel Breitholtz säger: Ja, det skulle jag om hon bad mig. Men helst vill jag inte ha den typen av relation med en flickvän... antar det kan bli lite känsligt =)

Alice säger: Hej Daniel! Konstigaste komplimangen du fått?

Daniel Breitholtz säger: Oj... Nån sa nån gång att de tyckte att jag var sexig när jag dansar... (hon måste nog ha druckit lite mycket...) hhehe

Julia säger: Vem tror du vinner årets idol? och vem e din personliga favvo?

Daniel Breitholtz säger: Har naturligtvis en som jag tror vinner... men vill inget säga. Efter slutaudition tippade vi i juryn som vanligt och jag vet att den jag tippade är kvar. =)

PeterPan säger: Hej Daniel! Bara en stilla undran: Finns det någon av IDOL finalister 2006 som Ni har pratat med angående en platta?

Daniel Breitholtz säger: Nej, vi pratar inte om sånt förrens tävlingen är över.

Daniela säger: Om man har en färdig skit bra demo och vet att man kan lyckas, vad ska man göra för att slå igenom? Hur kan man bli upptäckt?

Daniel Breitholtz säger: man bör ladda upp den på www.allears.se och låta de redan över 4000 medlemmarna lyssna å tycka. Där har man åxå en möjlighet att sälja sin musik.... å med lite tur så blir man så upmärksammad så att skivbolagen blir intresserade.

Sara säger: Hej .... varför är ni så hårda när ni ska plocka ut idolerna ? Ni kan såra deras dröm. Jag själv sjunger bra haha och det vet jag men när man hör er och era ord som är så elaka så vet man inte om man vill stå framför er. Tänk på det ! ni kan då missa såna som kanske sjunger bra som inte vill ställa sig framför er. pga att ni är så elaka ibland.

Daniel Breitholtz säger: Jag tror de flesta som blir ledsna när de träffar oss inte blir ledsna för att vi är raka i våra omdömen, utan snarare just för att de inser att deras dröm inte kommer gå i uppfyllelse. Jag tycker det är ärligare att säga sanningen till folk än att ljuga och säga att de har en chans att lyckas, när de inte har det.

Lynn-monument säger: Hur ser skivbolagen vad som händer på All Ears? Hur engagerar de sig?

Daniel Breitholtz säger: Vi har ju precis dragit igång siten, men jag vet redan att ett par av skivbolagen har full koll på vad som bubblar på siten.

månsan säger: vem anser du är den bästa artist eller talang som deltagit i idol.... (fram till årets deltagare)

Daniel Breitholtz säger: Darin är den största pop-stjärne talangen jag sett i mitt yrkesverksamma liv. Sagt det förut och står för det.

hEaRtLeT säger: Häj daniel, min väninna tycker du är söt. Min andra väninna tycker att du är charmig. Jag vet inte om du är rätt person att fråga, men jag grubblar jämt över det här - varför är Peter Swartling så sur hela tiden? Sen vill jag också veta om du gillar Moby, jag tycker du passar i att lyssna på honom - det är en komplimang

Daniel Breitholtz säger: Oj, du omger dig med vänner medgod smak ! Skämt å sido, tack snälla. Peter är inte sur men jag förstår om han uppfattas sån. Peter är rak o ärlig och det kan nog göra att folk uppfattar hans person fel. Peter är faktiskt en av de varmaste människorna jag känner.

säger: Heej Daniel. Min kompis påstod att hon såg dig på en av LHC}s matcher det här året :) Har du varit på någon? Hon och jag undrar om det kanske var du? Kram Anna

Daniel Breitholtz säger: Jo, jag var nere i linköping o kollade när DIF tyvärr fick stryk... Vet att tittarombudsmannen på TV4 fick klagomail från folk som tyckte jag gormade lite väl mycket över den dåliga dommaren... =)

säger: Vem är den roligaste artisten bakom kulliserna, just nu?

Daniel Breitholtz säger: I Idol... hmmm... De är trevliga alla, men Markus å jag tjafsar ju en del om hockey eftersom vi delar det intresset, å det är ju kul.

mari säger: Hej!

Hur tycker du att kvalitén är på idolerna i år, jämfört med tidigare år?

Daniel Breitholtz säger: Betydligt jämnare kvalitet. Lägstanivån är mycket högre än tidigare.

Helena säger: Om du skulle framföra en låt på idol-audition; vilken låt och varför?

Daniel Breitholtz säger: Skulle aldrig ställa mig framför oss i juryn... men om jag tvingades... hmmm... Right Back Where We Started From med Maxine Nightingale

säger: Vilken artist önskar du att du upptäckt?

Daniel Breitholtz säger: Simon & Garfunkel. Och jag tror inte att såna artister har varit lätta att hitta på senaste. Förhoppninsvis ska det bli lättare nu när vi startat AllEars.se

Albin säger: va glör du på fritien, är det bara musik som gäller 24,7? och vad kommer du göra efrter idol?

Daniel Breitholtz säger: Musik och sport är mitt liv. Jobbar ofta 14-16 timmar om dygnet med musik. Resten går åt till att titta på sport. =) Efter idol kommer jag fortsätta leta artister på AllEars.se

Puck säger: Vem är den bästa svenska artisten för tillfälligt?

Daniel Breitholtz säger: Den som lyckas få folk att känna nånting i hjärtat.

Michael Jackson säger: Hej danne! Du är lätt bäst i idoljuryn! Har det någon gång blivit bråk som allmänheten inte fått se?

Daniel Breitholtz säger: Hallå Jackson, tack snälla! Jo, vi har tjafsat massor som tv-tittarna inte fått se. Specielt jag och Clabbe.

Solan säger: är man för gammal för att bli "upptäckt" när man är 30 år?

Daniel Breitholtz säger: nej, absolut inte.

Sara säger: Tror du att ditt utséende lockar fler tittare till idol?

Daniel Breitholtz säger: mitt utseende ? haha.. nej... det har jag väldigt svårt att tro!

Lena säger: Din pappa var chef på BMG när du började där. Du känner aldrig att det har varit ett problem?

Daniel Breitholtz säger: Min far jobbade förvisso på BMG, fast i ett annat land (England), när jag började. Att ha en pappa i samma bransch har gjort att man alltid varit tvungen att jobba lite lite hårdare för att bevisa att man är där för att man är duktig å inte pga ett efternamn.

www.lynn.se säger: Hej Daniel! Ditt engagemang på All Ears är utan tvekan stort. Hur ser du sajtens utveckling, ett par år framåt?

Daniel Breitholtz säger: hallå lynn, Jag tror AllEars om ett par år frammåt bidragit till starten på ett antal artisters karriärer och kommer anses vara ett bra sätt att upptäckas och utvecklas.

Malin säger: Varför är Peter jury-ordförande och inte du? Det känns som att du vet bättre och bör har sista ordet.

Daniel Breitholtz säger: Malin, tack. =) Jag tycker Peter gör ett bra jobb o känner att jag inte behöver vara ordförande för att göra min röst hörd.

baboonass säger: Hej! Vad tycker du att vara "ansvarig" för att bara släppa fram snygga karismatiska mtv-produkter som inte kan sjunga? Istället för att låta dom som verkligen KAN (som anses vara "fula") sjunga komma fram?

Daniel Breitholtz säger: Daniel Lindström - Sveriges bästa sångare på många år... Agnes Carlsson - FANTASTISK sångerska... Sebastian - Grym sångare... I rest my case. (ps. folket som valt inte jag. =))

starquality säger: har du själv haft en musikkarriär?

Daniel Breitholtz säger: Släppte breakbeat singel på Stockholm Records 1999. Insåg snabbt att jag var bättre på att coacha andra än att göra själv.

danne_fan säger: Hej Danne....vilken av de idoler som har åkt ut blev du mest ledsen för?

Daniel Breitholtz säger: Tycker Sara var bättre än att åka ut först. Ledsen att Nathalie inte blommade ut mer.

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan.

Hanna säger: Vem tror du åker ut imorgron?

Daniel Breitholtz säger: Tror Johan och Cicci ligger illa till om de inte gör bra ifrån sig... men omöjligt att veta innan man sett deltagarna.

Moderator säger: Tack Daniel! Och tack till alla som ställt frågor.

Daniel Breitholtz säger: Tack alla. Kolla gärna in www.AllEars.se ! Och glöm inte att kolla idol i morgon. Hej Hej !

ARTIKELN HANDLAR OM