Oldsberg slås blodig

Knockades inför På spåret-publik

1 av 3 | Foto: SVT
På väg in i studion springer Oldsberg in i en del av dekoren”Tusan vad ont det gjorde”, berättar programledaren.
NÖJE

Här slår Ingvar Oldsberg, 61, hål i huvudet.

"På spåret"-inspelningen slutade i blodbad.

- Jag kände mig yr och blodet bara sprutade, säger Oldsberg

När Ingvar Oldsberg skulle göra entré vid inspelningen av säsongens andra "På spåret"-avsnitt slog han i huvudet - rejält.

I kväll visas den blodiga olyckan i tv.

"Blodet sprutade"

- Jag var bakom kulisserna när de skrek från kontrollrummet att jag skulle springa in. Jag sprang så fort jag kunde och såg inte dekorelementet som hängde ner. Det bara small till i huvudet och blodet sprutade. Tusan vad ont det gjorde, säger Oldsberg.

I kvällens avsnitt av "På spåret" ser man hur programledaren tar sig för huvudet samtidigt som han böjer sig av smärta.

- En del i publiken skrattade och trodde att jag skämtade. Men jag fick två jack i huvudet, varav ett var djupt, och blodet vägrade sluta rinna.

Ken Wennerholm i husbandet Triple and Touch hade också svårt att ta olyckan på allvar.

Trodde det var skämt

- Vi bara garvade när Oldsberg seglade ihop, men sen fattade man att det var på riktigt. Och då blev stämningen helt iskall.

Inspelningen av programmet avbröts omedelbart. En sjuksyster som befann sig i publiken kom till Ingvar Oldsbergs undsättning.

- Folk sprang fram och tillbaka och försökte skaffa allt hon behövde för att stoppa blodet. Men hur hon än gjorde fortsatte det att rinna, säger Oldsberg.

Använde sårspray

Efter en halvtimme lyckades den utbildade sjukvårdaren få stopp på blodflödet med hjälp av sårspray. Oldsberg plåstrades om och insisterade på att fortsätta inspelningen av "På spåret".

- Jag tyckte det var lika bra att köra vidare. Det blev jubel i lokalen när jag kom tillbaka in i studion.

”På spåret” sänds klockan 20.00 i SVT 1. I kväll tävlar Kajsa Ingmarsson och Magnus Härenstam mot Caroline af Ugglas och Göran Hägg.

Niklas Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM