Stort jubel, Möller

Träffsäkra imitationer kärnan i rolig julshow på Vasateatern

NÖJE

Julsånger, roliga monologer, klockrena imitationer.

Maria Möller show doftar inte bara jul – den är framför allt väldigt rolig.

De flesta känner henne från det bejublade framträdandet i SVT:s "Allsång på Skansen" i fjol och från krogshowen "R.E.A.".

När hon nu ställer till med egen show, sker det ihop med ett suveränt band och två duktiga sångare. Anna-Maria Hallgarn gör till exempel en naken och mycket stark version av Ted Ströms "Vintersaga".

Träffsäkert

Det bjuds på både traditionella och humoristiska julsånger. Men kärnan i föreställningen är Maria Möllers monologer (som jag snarare skulle kalla det än stå upp-komik) och fantastiskt träffsäkra imitationer. Det jublas enormt åt finalen, när Maria som Carola får tokspader och ska frälsa publiken med sina religiösa sånger.

Blir på gott humör

Styrkan i Möllers show är väldigt genomarbetade texter om vardagliga saker, till exempel julklappshandel i sista stund. Sedan kan hon helt plötsligt hoppa in på ett helt annat spår. Bli en självupptagen Regina Lund. En ettrig Carin Hjulström-Livh. En Lotta Engberg som sjunger "O helga natt" som dansbandslåt. Eller drottning Silvia som analyserar både det ena och det andra, inklusive "Hey Baberiba".

Humor och musik i en blandning som gör alla på väldigt gott humör.

Jan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM