Full skattechef kastade ut tv-komiker

NÖJE

Under skattekontorets personalfest tyckte chefen inte om underhållningen.

Han gick upp på scenen kastade ut komikern Kristoffer Appelquist.

Han var full och sa: "Du är inte rolig, gå härifrån". Och då gick jag, säger Appelquist.

Foto: TV 4

Förra veckan hade det lokala skattekontoret i en stad i södra Sverige personalfest. För underhållningen stod stå upp-komikern Kristoffer Appelquist, känd från bland annat tv-programmen Time Out, Extra Extra och Hundra procent.

Efter bara en kvart blev han dock bryskt avbruten av kontorschefen som inte tyckte om underhållningen.

"Du är inte rolig"

­ - Alla var berusade, han också. Han tog helt enkelt mikrofonen från mig och sa: "Du är inte rolig. Du skämtar inte och håller inte måttet. Du har fått dina pengar, gå härifrån", säger Kristoffer Appelquist.

Anders Andersson, informationsansvarig på Skatteverkets södra region, bekräftar det inträffade men tillbakavisar anklagelserna om att kontorschefen skulle ha varit allvarligt berusad.

­ - Vi hade bjudit på ett glas vin plus påfyllning. Det blir man inte så väldigt full på, säger han.

Ändå kastade han ut komikern?

"Inget vi hade beställt"

­ - Ja, han fattade det drastiska beslutet när han såg att folk tog illa vid sig av det som sades från scenen. Det var inget som vi hade beställt eftersom det var underhållning vi ville ha. Kristoffer Appelquist vidhåller att berusningsnivån var hög. Ändå kan han på sätt och vis förstå kontorschefens agerande.

­ - Jag borde ha informerat bättre om att folk inte kan dricka så mycket innan jag går upp på scenen eftersom de inte uppskattar min humor då, säger han.

Blev du ledsen?

­ - Nej. De ville dansa och ha roligt, och så kom det en dum, tjock och tråkig skåning som drog skämt som de inte tyckte var roliga. Kanske borde jag redan från början ha insett att det inte skulle funka, men jag var ju inhyrd för att att göra ett jobb och ville inte ställa in.

Bad om ursäkt

Tyckte alla i publiken att du var tråkig?

­ - Nej, efteråt kom det fram flera jättetrevliga människor från skattekontoret och bad om ursäkt å sin chefs vägnar. De sa att jag hade varit rolig.

Olle Castelius