”Håkan och jag kan bli det nya Olsen Brothers”

Läs hela chattet med Timo Räisänen

NÖJE
Foto: Nicklas Hermansson
Timo Räisänen chattade med aftonbladet.se:s läsare.

Timo Räisänen säger: Hej allihopa! Nu är jag här, det är bara att sätta igång och fråga!

Anna säger: Hej du var jättebra i uppsala igår! hade du och bandet kul? anna

Timo Räisänen säger: Tack så mycket! Jo, vi hade kul, tackar som frågar, trots att vi var lite smått trötta...

tim0 säger: Hejsan timo, vad är ditt budskap du vill nå ut med?

Timo Räisänen säger: Jag tror inte jag har ett speciellt budskap direkt men jag vill i korta drag att folk ska vara snällare mot varandra och använda hjärtat i sina val istället för att allt bara går på rutin.

alla säger: Du är bra på counter-strike va?, jag har hört att en vis "räisänen" är bra på det faktiskt .

Timo Räisänen säger: Näpp, det är nog en annan Räisänen. Jag var rätt bra på pro evolution soccer och Tekken men jag har lagt av mig tyvärr.

elvira säger: Först vill jag bara säga att din senaste skiva är toppen! Sen till frågan: Din låt - Let's Kill Ourselves A Son - handlar den om Bush och USA? Jag och mina vänner har haft endel spekulationer om detta, ses den 15:e December i Norrköping!

Timo Räisänen säger: Tack Elvira! Let's kill ourselves a son handlar om krigsmakter i allmänhet (korkat ord till att börja med; krigsmakt) men USA passar rätt bra in tycker jag. Men en hel del andra länder också

harhjärta säger: timo, kommer du ihåg då du spelade på fängelset den 17mars? det var så himla fint när vi fick komma upp på scenen. saknar de tiderna, men det är så kul att du blivit så omtyckt. nu vet nästan alla vem timo räisänen är. känns det lika speciellt att spela varje gång i varje stad, eller blir det tjatigt?

Timo Räisänen säger: Nä, det blir inte tjatigt. Varje spelning är en ny upplevelse.

Amina säger: HEEEEEJ TIMO!!! ni är mina idoler! gosh! I LOVE YOU GUYS! har du en flickvän?:) LOVE / AMINA BOSSO

Timo Räisänen säger: Tack Amina! Vi gillar dig också.

Becky! säger: Hey Timo! Kommer du att ha luciakrona på dig när ni spelar i Sthlm den 13:e? Isåfall kanske Katrineholm kommer... ;-D

Timo Räisänen säger: Hej Becky! Jag ska tänka på saken. Katrineholm vill man ju hemskt gärna ha på plats!

Sofia säger: vet att du är bra på att laga mat så snälla tipsa på ett enkelt recept jag kan bjuda min älskling Tobias på//Soffan

Timo Räisänen säger: Oh shit vad sugen jag blir på att hjälpa dig men det skulle ta alldeles för lång tid. Men kolla upp kokboken "Kärlek, oliver och timjan" av Annas kokbok-Anna. Den är väldigt trevlig!

Idol-Danny säger: Hej Timo! Jag vill få samma klockrena frilla som du! Var klipper du dig? Hos otto?

Timo Räisänen säger: Hej Danny. Vi kan ta det sen i eftermiddag när vi ses.

Lisa säger: Hej Timo! Jag tänkte börja med att säga att jag älskar din musik och det du gör på scen, och nu till frågan; Vilken av dina låtar tycker du själv mest om? Vi ses den 9 i Lund :D

Timo Räisänen säger: Tack så mycket för komplimangen! Tyvärr är det en jättesvår fråga att svara på, det varierar. Men just nu: When my tear hits the floor.

Gonza säger: När började du med musik och varför?

Timo Räisänen säger: När jag var tre år ungefär. Då började jag spela flöjt och har varit fast sen dess. Det får mitt liv att fungera.

Louise säger: Hej timo! Gillar verkligen din röst, min fråfa är kommer du jobba med Håkan Hellström igen? kanske en duo? ;)

Timo Räisänen säger: Jag tror inte det. Inte inom den överskådliga framtiden i alla fall. Men kanske när vi båda är gamla gubbar så kan vi bli de nya Olsen Brothers eller om vi ska vara riktigt nyskapande så kanske till och med Olsen-tvillingarna? Eller blir det kanske bara konstigt?

robinoflocksley säger: tjena timo.. ja e en gammal synthare men måste erkänna att ja diggar din sköna pop o din vän håkan e oxo en stor favorit o självklart bob hund me, har du själv några sköna svenska förebilder inom musiken?

Timo Räisänen säger: Nej. Faktiskt inte. Inte vad jag kan komma på i alla fall.

Engla säger: Blir det fest i Gävle imorgon? ;)

Timo Räisänen säger: Om du vill.

järntrean säger: Du är ju bäst!!komm till våran skola och hälsa på!mina kompisar fattaringenting :/

Timo Räisänen säger: Så är det väldigt ofta har jag märkt. Kompisar fattar ingenting. Men lugn bara, de kommer också att bli övertygade till slut.

bella säger: vilka instrument kan du spela?

Timo Räisänen säger: gitarr, trummor, flöjt och plinka lite dåligt på piano.

Be_not_Nobody säger: Hej Timo, har du några andra intressen än musik?

Timo Räisänen säger: Matlagning är min andra stora passion. Och vin. Vin... viiiiiiiin...

Nina säger: Hej Timo! Ska bli riktigt härligt att se dig på KB i Malmö nästa fredag. Jag tröttnar aldrig att lyssna på din musik! Min favorit är just nu Mummy. Vad hade du i tanken när du skrev den? Den är så fin..

Timo Räisänen säger: Jag ville få mig själv att bli riktigt ledsen. Satt ensam ute i skogen i en stuga och kände mig romantisk och sentimental.

Gonza säger: Måste man dricka vin om man är indie? Eller går whiskey också bra?

elvira säger: Vad lyssnar du själv på för musik?

Timo Räisänen säger: Whiskey är jättebra Gonza. Mitt favoritdrink är Jack and coke. Sen så är jag lite småtrött på singlemalts just nu men det går bra för mig att dricka det trots indien.

Elvira: det blir mest klassiskt just nu det är skönt att komma in i en helt annan värld när man hålle på och rockar hela tiden. Sen lyssnar jag på Johnossi nu också.

Anna-Maria säger: Kommer ni att släppa en ny Her Majesty skiva inom en snart framtid eller är det lagt på is?

Timo Räisänen säger: Her Majesty håller på med nytt material men utan mig.

Lojsan säger: Vad önskar du dig i julklapp?

Timo Räisänen säger: En sån där Elektroluxdammsugare.

Nina säger: "Mummy"- älskaren här igen, låter sorgligt det där med att sitta ensam i skogen och tvinga fram tårar...var inte ledsen Timo! Du är bra som du är!

Anna säger: kommer det en ny skiva nästa år? jag älskar i'm indian!

Timo Räisänen säger: Jag är inte ledsen Nina! Det är precis det som jag ville ha änding på. Life on the edge vettu!

Anna: Så snart I'm Indian turnén är över så börjar jag på skiva nummer tre.

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan.

mats_87 säger: Hej Timo. Jag har sett dig några gånger och det är alltid lika kul o se dig. Min fråga lyder. Vilken är din roligaste spelning, och vilken är din sämsta?

Timo Räisänen säger: Oj då, det var en svår sista fråga. Jag fuskar lite och håller med dig: det är alltid lika roligt. Men ibland är det ju självklart extra bra...

Tack så mycket för pratstunden allihopa, det har varit ett sant nöje. Kram och ta hand om er själva och varandra i vinetmörkret.

Moderator säger: Tack Timo! Och tack till alla som ställt frågor!

Timo Räisänen säger: Tack själv min sköna moderator.