”Jag har jobbat som sopåkare”

Läs hela chattet med Tommy Nilsson

NÖJE

Kungen av ballader — Tommy Nilsson — var en av två som gick vidare till final från Melodifestivalens första deltävling i lördags.

Idag fick Aftonbladets läsare chansen att ställa sina frågor till sångaren och låtskrivaren.

Nedan kan du läsa hela läsarchattet med Tommy Nilsson...

Kalle Assbring

Nettan säger: Hur kändes det när du stod där på scenen ? Min mamma tyckte din låt va jätte bra :)

Tommy Nilsson säger: Det va jättenervöst men roligt. Kul o vara med i schlagerfestivalen med en låt som betyder något för mig

camilla E säger: Hej Tommy!!! Jag undrar hur gammal du var när du börja sjunga?? Lycka till i melodifestivalen!! Jag håller tummar och tår för dej!! Kramar Camilla från Skåne

Tommy Nilsson säger: Tack, jag var 123, 14 år när jag började sjunga i skolan. Jag var 17 år när jag fick mitt första skivkontrakt. (1977)

HELEN säger: Hur känns det idag har det lagt sig lite eller ?

Tommy Nilsson säger: Ja, det har det. Men det är fortfarande rätt så umtumlande, precis som hela veckan. Men nu är jag hemma och det känns jätteskönt.

Ljungan_JB säger: Jag gillar din design på kläderna, har du sytt dem själv?

Tommy Nilsson säger: Nej, jag har haft hjälp av en stylist Magnus Flobecker. Rocken är en J. Lindeberg men annars har jag haft hjälp av Magnus, jag är så dålig på kläder.

Nisse hult säger: Tänker du bara göra ballader? Vart tog den rockiga/westcoast Tommy vägen?

Tommy Nilsson säger: Jag gör mitt bästa för att skriva upptempo-låtar men det går inget vidare.

Jonne Källberg säger: Hello hello! Va gjorde du innan du blev känd sångare?

Tommy Nilsson säger: Då var jag en okänd sångare...

Tommy Nilsson säger: Jag har haft ströjobb som byggnadsarbetare, sopåkare faktiskt också. Sålt reservdelar till bilar, jobbar på lager, securitas men alltid ändå hållit på med musik.

Ida säger: hejsan! när du fick höra låten första gången kändes den perfekt då direkt ellervar du tveksam till att tacka ja?

Tommy Nilsson säger: Jag tyckte om låten. Och när jag fick skriva om texten tilll svenska så blev den perfekt för mig.

mackan säger: Hej Tommy. Gör du fortfarande varma mackor varje dag till din fru Malin?

Tommy Nilsson säger: Nej, det får hon göra själv. Jag gör mycket mat hemma och det är kul att laga mat till familjen. Men nu är det bara jag och två barn hemma så ikväll blir det pizza.

missan säger: Blir du aldrig nå äldre du? du är ju så snygg

Tommy Nilsson säger: Tack så mycket. Det var snällt sagt. Men visst blir jag äldre, det kryper närmare 50 nu och jag är ju morfar, annars fyller jag år varje år.

Susanne säger: Kommer du göra en skiva efter finalen i melodifestivalen?

Tommy Nilsson säger: Ehh, jag håller på med en ny skiva men den släpps inte förrän i höst. Typ augusti september. Det har varit bestämt sedan länge...

Per The Man säger: tjena tommy! vad tänkte du på när du skrev "öppna din dörr"?

Tommy Nilsson säger: Jag tänkte på min fru Malin och på all tid jag slösat bort innan jag träffade henne.

Anna C. säger: Hur funkar det när du och Malin bor och jobbar på olika orter. Vad tyckte Malin och era barn om din låt?

Tommy Nilsson säger: Att jobba som vi gör är ett evigt pusslande. Men det gäller att försöka ge den andra tid till att göra det han/hon vill. Malin och barnen är stolta över mig och min låt.

Tommypower säger: Vad stod det på din första löpsedel?

Tommy Nilsson säger: Oj, ingen aning. Jag har ett bestämt minne av att det 1989 stod att ”rätt låt vann” och det kändes bra eftersom det alltid står ”Fel låt vann” annars. Oftast går man bara förbi löpsedlarna utan att reflektera över dem...

säger: Jag hörde aat Gert Fylking ställde en fråga som löd så här: När gökade du sist? Blir du inte trött på alla dumma frågor??

Tommy Nilsson säger: Jag tyckte han sa möka.

Tommy Nilsson säger: ibland kan man undra om det inte finns viktigare saker att prata om. Men ibland är det kul så att man inte tar sig själv på för stort allvar

ANdreas säger: Vad tycker du om dom andras bidrag då?

Tommy Nilsson säger: Jag tyckte att det fanns flera bra låtar som kommer spelas en hel del på radio. ”Uno & Irma” och ”Gibson och Andersson”. Jag tyckte deras låtar var bra och förtjänar en lyssning till.

säger: hej! jag tyckte din låt var väldigt fin! hur tacklar du nervositet? När är den som värst? före? Under tiden?

Tommy Nilsson säger: Tre minuter är ganska kort så nervositeten släpper liksom aldrig, men jag är van vid att den finns där. Men det är ingenting att vara rädd för.

görel körel säger: Hej Tommy. Jag undrar vart du får din inspiration från? Har det nånting med det långa fina håret att göra?

Tommy Nilsson säger: Jag låter mig inspireras av livet och allt som sker runt omkring mig. Så nej, det har inget med håret att göra.

nille säger: tjoo vad tyckte du om annas bidrag?

Tommy Nilsson säger: Jag förstod att hon skulle gå vidare, ett bra partybidrag som folk tycker om.

Tommy Nilsson säger: anna är ju också väldigt populär just nu

Susanna säger: Hej Tommy! Hur känns de?! De vanligaste frågan kanske! Hoppas att du får presentera Sverige i Helsingfors! Lycka till nu! Kram Susanna

Tommy Nilsson säger: Det känns jättekul. Jag är väldigt glad över min låt och texten som jag tycker har ett fint budskap. Därför är det roligt att låten får spela minst en gång till. Jag hoppas också på att gå till final i Helsingfors. Det var ju längesedan en ballad vann.

Zinny säger: Vem sjunger du helst duett med,.Om du får välja någon ut stratfältet från i Lördags.

Tommy Nilsson säger: Ehh, Uno. Vi är tycker jag: själsbröder i musik. Har samma funderingar över livet och våra röster skulle nog vara roliga att höra ihop. Kul att höra en duett med två killar. Skulle absolut kunna tänka mig att göra en duett med Uno om det kom ett förslag.

emma säger: hur kändes det att vara med en gång till

Tommy Nilsson säger: Roligt och väldigt annorlunda. Allting är så mycket större den här gången.

downwithit säger: Jag är 23 och kommer ihåg dig ifrån mina yngre år. Har man som mål att gå i pension som en vanligare arbetare, som musiker, eller går man efter uttrycket "Gasar tills det rasar"?

Tommy Nilsson säger: Man går efter uttrycket ”Gasar tills det knasar”. Jag håller gärna på med musik så länge någon kan och orkar lyssna.

Tommy Nilsson säger: Tack alla ni som röstat och skickat in frågor. Jag var väldigt glad i lördags och är det fortfarande. Håll tummarna i Globen. Kramar från Tommy.

Läs de andra läsarchattarna med artisterna i melodifestivalen:

ARTIKELN HANDLAR OM