Police åker på världsturné

Första spelningen i Vancouver i maj

Foto: AP
The Police, från vänster Sting, Stewart Copeland och Andy Summers ger sig ut på världsturné för att fira sitt 30-årsjubileum. Detta tillkännagavs under en spelning på Whisky a Go-Go i Los Angeles på måndagen.
NÖJE

Återförenade rockgruppen Police inleder en världsturné i maj, mer än 20 år efter splittringen. Det är ännu inte klart om bandet, som spelade på den amerikanska Grammygalan i söndags, kommer till Sverige.

Förgrundsfiguren Sting, som övergav bandet för en framgångsrik solokarriär 1984, berättade att han vaknade en morgon för tre månader sedan och beslöt att ringa de två övriga medlemmarna, trummisen Stewart Copeland och gitarristen Andy Summers, och föreslå en turné.

Vid en presskonferens i Hollywood på måndagen sade han skämtsamt att återföreningen var en galenskap.

- Om ni hade frågat mig dagen innan jag tog det här beslutet så skulle jag ha svarat att ni inte var kloka, sade den 55-årige rockveteranen.

30-årsjubileum

Bandet bildades 1977 - så turnén blir ett 30-årsjubileum. Den inleds i Nordamerika och planeras också omfatta Europa, Sydamerika, Japan, Australien och Nya Zeeland. Än så länge är datum bara spikade för konserterna i Nordamerika och turnén inleds i Vancouver i Kanada den 28 maj.

TT-Reuters