Aftonbladet
Dagens namn: Uno
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

”Jag har fått flera skiverbjudanden”

Skivbolagen jagar Amanda Jenssen efter ”Idol”

SVÅRFÅNGAD ”Jag avvaktar”, svarar Amanda hemlighetsfullt på frågan om hon har hunnit få något skivkontrakt ännu. Hon vill inte fatta några förhastade beslut.   SVÅRFÅNGAD ”Jag avvaktar”, svarar Amanda hemlighetsfullt på frågan om hon har hunnit få något skivkontrakt ännu. Hon vill inte fatta några förhastade beslut. Foto: Jerker Ivarsson

Med ett ”Halleluja” blottade sig ”Idol”-tvåan Amanda Jenssen för hela Sverige. Men 19-åringen vill vänta med ett skivkontrakt.

– Jag har fått flera erbjudanden, säger hon.

”Halleluja” à la Amanda blev en succé.   ”Halleluja” à la Amanda blev en succé.

Som liten flicka trodde ingen att Amanda Jenssen skulle orka sjunga.

Men trots ärrade lungor blev hon tvåa i en av Sveriges mest populära musiktävlingar: ”Idol”.

Amanda ringer upp mig på mobilen. Hon har inte tid att ses. Enligt hennes pressansvariga på skivbolaget Sony BMG ska så lite fokus som möjligt tas från ”Idol”-vinnaren Marie Picasso just nu.

Ville vinna

Amanda unnar Marie segern.

– Jag ville vinna, det är ju en tävling. Men jag ser nu att det var bättre att Marie vann, hon passar så bra in i rollen. Hon har haft det skitstressigt, men när jag träffade henne för några dagar sedan såg hon inte alls sliten ut, det var häftigt att se. Jag klarar mig alltid.

Amanda bor nu för första gången ensam i en lägenhet i Stockholm, som hon hyr i andra hand.

För snart tre veckor sedan började hon ett nytt liv.

Sedan finalen har Amanda tagit det lugnt och skrivit ”mysig” musik, som hon själv kallar det. Ett krav till skivbolaget är att hon ska få med egna låtar på debutskivan.

Skriver inte på än

Har du fått ett skivkontrakt?

– Jag har fått flera erbjudanden men jag har inte tackat ja ännu. Jag avvaktar, säger hon hemlighetsfullt.

Varför?

– Det är viktigt att ta allt i min takt. De val jag har framför mig nu kan vara de viktigaste i mitt liv. Och jag tänker inte förstöra det.

Amanda sätter en morot i halsen och tvingas att ta en paus. Hon har en plan för hur hon ska starta sin artistkarriär – dra ner på skräpmaten.

– Jag lever ett annat liv nu. Jag började ändra kosten i går. Jag köpte pasta, sojakorv och ketchup. Det är okej nyttigt. Jag ska börja träna också, om ett tag.

Efter knappa tjugo minuter måste Amanda lägga på. Hon har bråttom iväg till något. Vad, får jag inte veta.

Amanda Jenssen om...

... tacksamhetsskulden till ”Idol”

”Sofia, sångcoachen, hjälpte mig kolossalt mycket. Folk snackar om att man kan få stämplar, skit samma, jag är här tack vare ”Idol”. Jag skulle aldrig snacka dåligt om programmet.”

... sin största stund i ”Idol”

”När jag sjöng ”Halleluja”. Det var som att jag verkligen blottade mig själv för hela svenska folket. Det var konstigt att vara så utlämnande i början men det är ju en del av hela grejen.”

... att vara en av tio på Nöjeslistan

”Jag hoppas väl att det avtryck jag har gjort är ett positivt sådant. Det är skitkul för mig eftersom allt har gått så snabbt.”

Fakta Amanda

Namn: Amanda Jenssen. Ålder: 19. Bor: Nyinflyttad i Stockholm. Familj: Mamma, pappa, en massa syskon och två katter. Aktuell: Som ”Idol”-tvåa 2007.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet