”Idol”-Daniels protest ger mig mjölksyremage

Idolen får Schulman att skratta

NÖJE

Det bästa jag vet – att ta del av nyheter som får mig att skratta högt. Det händer inte ofta, men det händer. Jag skrattade högt när jag läste i någon tidning om häcklöparen Robert Kronberg och hans problem – att han ser vättar. Jo, han gör faktiskt det. I syne, naturligtvis. En gång misstog han sin tränare för en vätte och det blev en jäkla scen med slagsmål och allt.

Eller minns ni ”artisterna” Don och Angelique, de var aktuella för tio år sedan eller så. Angelique hade fått en enorm böld i stjärten och tvingades operera bort den, och en tidning fick komma och hälsa på henne på sjukan efter operationen. Det togs en bild där hon ligger och ser ledsen och allmänt plågad ut, och Don sitter på sängkanten och knyter en näve framför kameran – för att visa hur stor den där bölden var. Så här stor. Som en knytnäve. Det var så bisarrt att det fick mig att skratta högt.

Jag fick skratta i dag också. ”Idol”-Daniel uttalar sig igen. Ni minns väl honom, mannen med den där kaptensbindeln som man irriterade sig på så mycket att man ville ta den, rulla den till en liten boll, stoppa i munnen på honom och sen tejpa igen. I en intervju säger Daniel nu att han från och med nu slutar att klippa sitt hår. Orsaken? Det är en protest mot ”Idol”, dess koncept och dess sätt att ”styla deltagarna”.

Jag skrattar så att jag får mjölksyra i magen. ”Idol”-Daniel protesterar. ”Idol”-Daniel har fått nog. TV 4 har betett sig vidrigt med all sin styling och nu ska de få sig en läxa de sent glömmer.

Jag ser Daniel framför mig där han sitter och blir förbannad och hur han till slut slår näven i bordet när han väl bestämmer sig, och det får mig att först fnittra, sen skratta och sen utbrista i det som fjortisarna skulle beskriva som ett *ASG*. Jag undrar – från mitt hjärta – hur han hade tänkt det hela. Det är ju inte en protest som är omedelbart kännbar eller verkningsfull mot någon. Han blir lite långhårig, bara. Om ett år kanske han kan ha page. Om två år så kan han binda sig en fin hästsvans. Han kunde använda kaptensbindeln som snodd.

FAKTA

1

Jan

Malmsjö

(ÅT)

Prinsessan Madeleine

Hela kungahuset framstod ärligt talat som en samling snälla men svårt debila människor i ”Kungahuset 2007”. Alla utom prinsessan Madeleine, som var snygg, cool och till och med levererade något som kunde gränsa till en tänkvärdhet någon gång.

Claes Elfsberg

För att vara frank: Han är den bästa nyhetsuppläsare Sverige någonsin haft. Bättre än Bengt Öste! Nu gör han comeback i SVT, den här gången som nyhetsuppläsare på webben.

Lill-Babs

Hon har väl inte gjort ett scenframträdande sedan Bosse Larsson ledde Allsång, men hennes popularitet bland svenska folket är oerhörd, vilket tråkigt nog aktualiserades av all uppvaktning på sjukbädden hennes.

Lisbeth Åkerman

Trygg och saklig. Gjorde Rapports årskrönika i går till något trevligt att titta på. Dessutom var det skoj att se hennes underkropp då hon gick omkring i helbild och gjorde sina påannonseringar. Den har inte många sett förut.

Peter Stormare

Kåtaste stjärnan på slottet. Tafsar Arja i stjärten lite charmigt sådär, springer ner till bryggan och badar näck och gör sedan vilda sexanspelningar mot Britt Ekland. Han vågar vara som män är mest, trots alla kameror.

Lisa Magnusson

Bloggare och krönikör som kommer att gå långt, tro mig nu. Hon skrev en krönika om sina egna brösts hängighet och drottning Silvias skönhetsoperationer som var så utlämnande att det faktiskt skakade mig.

Peter Forsberg

Det är roligt med folk som överraskar. Man trodde kanske att Foppa skulle placera hockeymiljonerna i fonder och slå sig till ro. I stället öppnar han nu ett flygbolag. Det heter Foppaflyget. Bara namnet är roligt och borde därför uppmuntras.

”Idol”-Amanda

Outhärdligt platta Marie Picasso vann visserligen ”Idol”, men det tycks som om det är Amanda som är den verkliga vinnaren. Nu ska Marit Bergman och Vincent Pontare hjälpa henne att göra ny skiva.

Caroline af Ugglas

Tv-produktionsbolagen anställer utvecklare som året runt arbetar för att ta fram ett tv-program som kan slå i USA, men det krävdes en konstnärinna för att klara det. Caroline kom ensam på programmet ”Clash of the choirs”, som sågs av miljoner amerikanska tittare i julhelgen.

Johan Mardell

Producenten till filmen Arn som kallade filmrecensenterna för ”korkade och oseriösa” när de sågade hans film. Det var väl både korkat och oseriöst sagt.

Carl von Linné

Känns det inte som om vi har fått nog av Carl von Linné på ett tag? Det är ett jävla tjat om denne tråkiga blomgubbe. Han föddes 1757 och vägrar dö.

”Idol”-Daniel

Går ut och berättar att han från och med nu vägrar att klippa och raka sitt hår, som en protest mot ”Idols” kommersialisering. Min reaktion: Jesus! Är statsministern underrättad?

Från Karin Linge Nordh, förläggare på Forum Förlag

”Hej, Alex och god fortsättning! Hoppas allt är väl. Det börjar kännas som om du gått under jorden ;) Kan vi ses? Karin”

inget Svar

Från petter, artist

”Jag skickar bara det här sms:et till dig, så du kan känna dig jävligt speciell. Gott nytt år!”

Svar ”Du ljuger, din jävul”

Från carolina gynning, programledare

”Gott nytt år!”

Svar ”Gott nytt år!”