”Jag glömde sjukdomen”

Lill-Babs tillbaka på scen efter lunginflammation

1 av 3 | Foto: Eivind Vogel-Rödin
”JAG VAR SÅ DÅLIG” I går uppträdde Lill-Babs för första gången efter lunginflammationen som tvingade henne att tillbringa nyårsafton på lasarettet. ”Jag var så dålig att jag inte ens brydde mig om att jag låg på sjukhus då. Jag försökte dricka lite champagne men det smakade bara illa. Men nu mår jag bättre” säger Lill-Babs.
NÖJE

Lill-Babs är tillbaka.

Efter att ha drabbats av akut lunginflammation uppträdde hon på Vasateatern i går.

– Den här fantastiska kvällen fick mig att glömma sjukdomen, säger hon.

Dagen före nyårsafton togs Barbro ”Lill-Babs” Svensson in på sjukhus med akut lunginflammation.

Ett tillstånd som kan vara mycket farligt för en kvinna på 69 år.

Men att den folkkära artisten firade årsskiftet på lasarettet var omöjligt att tro för publiken som såg henne uppträda på Vasa- teatern i Stockholm i går.

– Sjukdomen var som bortblåst medan jag stod på scenen. Med sådant här underbart material och ett sådant här fint gäng kunde det inte bli annat än bra, säger Lill-Babs.

Hyllade Forssell

Tillsammans med bland andra Arja Saijonmaa, Magnus Carlsson, Wille Crafoord och Peter Jöback framförde hon en hyllningskonsert till författaren och vismakaren Lars Forssell.

Mannen som skrev de klassiska raderna ”dina bröst är som svalor som häckar” dog förra sommaren. I går skulle han ha fyllt 80 år.

– Jag älskade Lasse, han skrev ju en hel show för mig en gång i tiden. Det var också kul att se yngre artister framföra hans låtar. Texterna är aktuella än i dag trots att de skrevs för länge sedan, säger Lill-Babs.

”Tuff mot mig själv”

Hon fick komma hem från sjukhuset den 5 januari, och har sedan dess varvat vila med repetitioner inför gårdagens föreställning.

– Jag har varit tuff mot mig själv. Jag har lyssnat på läkaren och inte rusat i väg för mycket, men ändå sett till att repa, säger Lill-Babs.

Men nu är det dags att äntligen bara slappna av. Hon har inga fler större jobb inbokade under den närmaste tiden.

– Jag ska unna mig semester! Jag ska åka till solen, säger hon.