”Jag ville inte leva längre”

”Idol”-Marie Picasso om sin svåra kroniska värk

1 av 2 | Foto: andreas bardell
LIVSLUSTEN FÖRSVANN Marie Picasso har ständig värk som fick henne att överväga självmord. Men i dag ser livet ljusare ut. Hon får behandling för sin smärta och ska snart ut på turné.
NÖJE

Marie Picassos väg mot framgång har varit allt annat än smärtfri.

Nu talar hon ut om den ständiga värken som fick henne att överväga självmord.

– Det var en period tidigare i mitt liv där jag kände att jag inte ville leva längre, säger hon i TV4:s ”Efter tio”.

Under ”Idol-”tiden kallades hon diva för att hon inte umgicks med de övriga deltagarna.

Men sanningen bakom den självvalda ensamheten var en helt annan. Förutom körtelsjukdomen struma lider Marie Picasso sedan 14-års ålder av kronisk värk och låsningar i lederna, något som hon fortfarande inte har fått en diagnos på.

”Det gjorde så ont”

– Det är en smärta som gör att du, inte blir galen, men nära på. Du tappar livslusten, säger hon till Malou von Sivers i gårdagens ”Efter tio” i TV4.

Ett tag var det så illa att hon funderade på om hon verkligen orkade leva vidare.

– Det var en period då jag några gånger funderade på om jag ville leva längre. Jag kunde inte hitta en enda anledning till varför, det fanns bara en vidrig värk hela tiden.

Vändningen kom när Marie började gå på smärtklinik i våras.

Värken blev lindrigare och hon kunde äntligen börja se positivt på framtiden. Trots det var hennes medverkan i ”Idol” långt ifrån problemfri.

Under den tredje veckofinalen, när Marie skulle framföra Fergies ”Big girls don’t cry”, låste sig hennes revben och hon tvingades till akut behandling.

– När jag andades trycktes lungorna mot revbenen, det kändes som en kniv i ryggen varje gång jag försökte röra mig. Jag låg på golvet och kröp och snoret rann, det gjorde så ont. Men jag gick ut på scen och försökte göra mitt bästa.

Etta på albumlistan

I dag ser livet ljusare ut, hon får behandling för sin smärta, ligger etta på albumlistan med debuten ”The Secret” och ska snart ut på sin första turné.

FAKTA

Namn: Marie Picasso. Ålder: 28 år . Bor: Södermalm, Stockholm. Familj: Mamma, pappa och två systrar. Yrke: Artist. Inkomst: 279 300 kronor (taxeringsår 2007). Aktuell: Vinnare av TV4:s talangtävling ”Idol 2007”. Skivan ”The Secret” som hon snart ska turnera med.