’PUBLIKEN VAR GRYM’

1 av 3
MAXIMAL PUBLIKKONTAKT Publikens armar sänktes aldrig under hela galakvällen, och artisterna var överväldigade av värmen som strömmade från havet av människor vid scenen. Tjejerna i Sahara Hotnights höjer sina armar – mitt i publikhavet – och tackar för priset som Årets svenska grupp.
NÖJE

Det finns inga tecken på någon trettioårskris.

Den tjugonionde Rockbjörnen bjöd på fler liveakter än någonsin.

– Att få priset var som att komma ut ur ett kylskåp och stiga rakt in i solen, säger Lars Winnerbäck.

Hela galan rivstartade när Petter framförde en tio minuter lång hyllning till svensk hiphop.

Och publiken älskade det, vilket de visade genom att bilda en massiv vägg av vajande armar. Som aldrig sänktes under hela kvällen.

– Det var en grym publik. Jag fick ingen Rockbjörn, men jag känner mig ändå som en vinnare. Jag fick ju öppna med mitt nummer, säger Petter efter sitt uppträdande.

Publikkontakten förstärktes av att de blev påhejade av en ivrigt livebloggande Alex Schulman som instruerade Hovets besökare på två enorma skärmar.

Mando Diao var nöjda

En av höjdpunkterna var när Mando Diao – som har varit sparsamma med sina liveframträdanden under det senaste året – drämde av en intensiv version av ”Never seen the light of a day”. Sångaren Björn Dixgård var nöjd med publiken.

– Publiken lät väldigt mycket, vi turnerar ju inte så mycket just nu så det var kul.

Kvällen bjöd på en bred blandning med allt från musik av det tyngre slaget – kanadensiska Simple Plan – till colombianska toner med artisten Juanes,

och en och annan finstämd ballad.

Och de utländska artisterna var nöjda med galan. Pierre Bouvier, sångare i Simple Plan, passade på att hylla Sahara Hotnights.

– Jag älskar dem. Ett fantastiskt band med en underbar stil. Vår basist lyssnar på dem hela tiden, säger Bouvier.

Rörd Winnerbäck

I nästa andetag passar han på att tacka åskådarna.

– Publiken i kalla länder är ofta varmare. Jag ville bara fortsätta spela. Och det är bra att alla priserna röstas fram av folket, det är så det ska vara, sa han.

Och att Rockbjörnen är folkets pris väger tungt även för storvinnaren Lars Winnerbäck som skickade en hälsning till alla de 3,5 miljoner som hade röstat.

– Jag har alltid tyckt om er, avslutade en märkbart tagen Lars Winnerbäck.