De hjälper Luuk fixa skrattfest

Komikerduon blir sidekicks i Melodifestivalen

NÖJE

Kristian Luuk blir inte ensam herre på täppan i Melodifestivalen i år.

Programledaren avslöjade i talkshowen ”Robins” att han får sällskap av komikerna Nour El-Refai och Björn Gustafsson.

Björn Gustafsson, 21, från ”Parlamentet ” har fått Henrik Schyffert att vika sig dubbel av skratt.

Det verkar ha smittat av sig på Schyfferts kompis – Kristian Luuk.

– Jag måste bara få berätta om Melodifestivalen, det är inte bara jag som ska leda den i år. Utan det är också två unga talanger som ska följa med mig ut på turnén, Björn Gustafsson och Nour El- Refai, sa Luuk i ”Robins”.

Klipptes bort av SVT

Talkshowen som sänds i kväll spelades in redan i onsdags.

Men just det inslaget har klippts bort.

– Vi hade så fruktansvärt mycket andra roliga saker och jag har stort förtroende för att Melodifestivalledningen presenterar det själva på ett bra sätt, säger ”Robins” producent Ingvar Ernblad.

Nour blottade sig

Men SVT bekräftar nyheten för Aftonbladet.

– Det stämmer, de kommer dyka upp på scenen som Kristians vänner och bilda en trojka. Men Kristian kommer fortfarande vara ensam programledare, säger producenten Sven Stojanovic.

Nour El-Refai är mest känd från ”Raj Raj” i TV 400 där hon i höstas blottade sig för en man i Humlegården – och polisanmäldes.

– Det var en annan tid och hon jobbade inte här. Hon har goda kvalitéer som komiker, säger projektledaren Christel Willers.

Sjukt roliga personer

Kristian Luuk hyllades för sin insats i Melodifestivalen för ett år sedan och fick ett lukrativt kontrakt med SVT där han skrev på för minst ytterligare en omgång.

– Nu vill vi förnya oss. Det krävs något mer så att det inte blir för mycket bara Kristian. Björn och Nour är unga, lovande och sjukt roliga personer som kommer att växa under programmets gång, säger Stojanovic.

FAKTA

Björn Gustafsson, 21

Ståuppkomiker.

Känd från ”Parlamentet” i TV 4.

Ska vara med i SVT:s humorprogram ”Morgonsoffan” i vår.

”Han är sjukt rolig och sjukt lovande. Men han kommer inte ha för mycket att axla utan vara mer en vanlig medverkande. Han kommer dyka upp på scenen i olika enklare nummer, som att göra en stand up,” säger producenten Sven Stojanovic.

Nour El-Refai, 20

Skådespelare och komiker, gift med poeten Bob Hansson.

Har gjort ”Raj Raj” i TV400 och jobbat med ”Hus i helvete” i TV3.

Ska vara med i SVT:s humorprogram ”Morgonsoffan” i vår.

”Hennes roll är tydligare än Björns. Hon ska vara mer som en reporter som träffar artisterna. Lite så som Christer Björkman gjorde i sändningarna förra året.” säger producenten Sven Stojanovic.