– Vi kände att vi passade i mixen

Ett ögonblick…

Foto: Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN
bloggbröder Calle och Alex Schulman börjar blogga igen – på Värmlands Folkblad. ”Vi kommer att skriva om allt som händer i våra liv”, säger Calle, som här intervjuas av brorsan.
NÖJE

Calle Schulman, som tillsammans med mig själv, Alex Schulman, börjar blogga på Värmlands Folkblads nätsida vf.se i dag.

–Ja, hallå hallå.

Först av allt – hur hamnade vi egentligen på vf.se?

– Vi har fått en hel del erbjudanden om att återuppta bloggandet ända sedan vi slutade för 6 månader sedan, men det har inte känts rätt.

Vad kändes rätt med vf.se?

– Det är en skön liten sajt som vi spanat in ganska länge. Där finns många lokalnyheter av typen ”Varg siktad i Sunne” och sånt. Vi kände att vi passade i den mixen, så vi ringde upp VF:s sympatiske chefredaktör och frågade om vi var välkomna.

Och det var vi?

– Ja, absolut. Han tog tåget till Stockholm, vi talade lite detaljer och bestämde att vi skulle köra igång.

Är han inte orolig som ansvarig utgivare för vår blogg? Det blev ju en hel del rabalder med min egen blogg på Aftonbladet.se.

– Han tycker nog mest att det är spännande. Det kan nog bli väldigt festligt, alltsammans.

Vad kommer vi skriva om i bloggen?

– Allt kommer att vara som förr. Vi kommer att skriva om allt som händer i våra liv. Om nöje, fjantiga kändisar som vi stöter på och det oerhört ytliga livet på Stureplan i Stockholm.

När jag själv lade ner min blogg för att ”jag blev ett monster” så trodde nog många att jag aldrig skulle blogga igen. Kommentar?

– Du pratar så mycket strunt. Det är det enda du egentligen kan. Jag har sett dina löjliga försök att göra tv-karriär med den där farbrorn Ekdal i TV4 och det går ju inte. Vi ska också komma ihåg att bloggen bara är en uppvärmning inför vår sajt 1000apor.se, som lanseras i april.

Just det. Humorsajten. Den är redan känd efter att era busmejl läckt ut, där vi lånat kända TV4-profilers mejlkonton och mejlat i deras namn till andra kända människor. Någon favorit?

– Ja, när ”Steffo Törnquist” mejlar till en tobakshandel och kräver att få en låda väldigt fina cigarrer gratis i utbyte mot att han röker dem i tv. Några timmar efter vi skickade mejlet så fick han en låda Davidoff Limited Edition budat till TV4. Ha ha.

Till slut, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Femhundra spänn, rätt i handen.

Alex Schulman