”Nightwish är en inspiration”

Läs hela chattet med Thérèse Andersson

NÖJE
Foto: Lina Boström Einarsson
Thérèse Andersson chattade med aftonbladet.se:s läsare.

Thérèse Andersson säger: Hej på er allihop! TJOHOOOOO va}GLAAAAAAD jag är. Tänk att ni tog mig till andra chans!!! Det är tack vare alla er tittare som jag klarade det så STORT TACK till er alla! Nu ska vi chatta. Kul! Kram från Thérèse Andersson
anna säger: hej!!när började du sjunga?
Thérèse Andersson säger: Oj jag har nog sjungit heka mitt liv. Som liten höll jag små uppträdanden i vardagsrummet för alla grannar. Men jag började för sångpedagog när jag var 14 år och proffessionellt började jag som 18 åring på Stockholms Operan i Ungdomskören. Så man kan säga att jag jobbat med sång sedan 18 års åldern.
Sixten Blixten säger: HOHO! Du var så otroligt vacker i lördags, skall du ändra klänningen till andra chansen ;)
Thérèse Andersson säger: Nej det blir nog inte SVT så glada för eftersom deras fina scenografi matchar mina kläder, så då blir det en ekonomisk fråga för dem, så jag behåller samma klänning.
amorina säger: Hej Thérèse!! Jag har avgudat dig ända sedan jag såg Rent första gången. Sen blev det ungefär 8 föreställningar för mig! Hur va det att spela Mimi? och vilken är den roligaste rollen du spelat hittills?? Din dag är idag!
Thérèse Andersson säger: Hej Hej! Vad tyckte du om publiken i lördags, fick du mkt stöd från dem?
Thérèse Andersson säger: Hej Amorina! TACK. Jo, Mimi är fortfarande en av de absolut roligaste karaktärer jag gjort. Hon hade så många sidor och jag lärde mig att respektera alla människor. Särsilt de stackare som sitter på gatan och tigger. De är också människor och förtjänar ett hej. Köp alltid Situation Stockholm och stöd de hemlösa. Eliza är en jätte rolig roll också.
skåning säger: hejhej ! hur länge har du övat på opera sång, det måste vara väldigt angsträngande ;)
Thérèse Andersson säger: Oj en till Thérèse Andersson. Är det ok om du bara skriver Thérèse så inte de andra blir förvirrade?
Thérèse Andersson säger: Skåningen, jo som sagt jag har sjungit opera sedan 18 års åldern då jag började på Stockholms Operan i Ungdomskören.
PoolmaN säger: Hej Therese. Förutom att du va jättevacker under ditt bidrag så har du en fantastisk röst. Får man fråga om du är lite inspirerad av Tarja Turunen, den förre Nightwish sångerskan?
Thérèse Andersson säger: Absolut. Nightwish är en inspiration. Tack för dina fina komplimanger.
Emm säger: Hej!! Vad gör du en vardag??
Thérèse Andersson säger: En vardag ser ut ungefär så här, just nu i allafall: Jag sover länge, typ till 11. Äter, fixar lite hemma, åker ner till Göteborgs Operan vid 17. Då har jag peruk tid, smink tid och uppvärmning. Äter middag på Operan. Har föreställning av My Fair Lady där jag spelar Eliza och den börjar 19.30. Sen slutar jag 22.30. Durschar och är klar vid 23. Äter mat igen, varvar ner och går och lägger mig vid 02.00.
Moderator säger: Oklart vem den andra Thérèse Andersson är:-) Det måste ha blivit något fel på chattet. Men jag tror att ni kan lista ut vem den riktiga är...
Filip säger: Heej Thérèse! måste för säga att jag ÄLSKAR dig! både solo och i pay tv. Första gången jag såg dig så var du den jag fastnade för! du har utstrålningen och charmen mest :) jag måste fråga kommer du släppa något soloalbum nu efter melodifestivalen och när släpps albumet med pay tv? :) Pusshej! /Filip P.S jag ska rösta dig till finalen helt klart :D
Thérèse Andersson säger: Hej Filip! Tack. Jag blir jätte glaaad. Jo, vi får se om det blir någon soloskiva. Det är ju skivbolaget som bestämmer. Jag ligger just nu på skivbolaget Lionheart. Men självklart är det vad jag vill. Pay-tv håller på med album som antagligen kommer till Pride i sommar, augusti.
petra säger: är det sant att du ev inte får ledig till andra chansen?
Thérèse Andersson säger: Ja,det har ju varit lite läskigt eftersom jag är kontrakterd på Göteborgs Operan och egentligen är uppbokad då, men eftersom Opera chefen Lise-Lotte är så suverän så får jag ledigt. Puh. Min agent Alex har precis pratat med henne. Jag har en kollega, Anna Werner, som hoppar in och gör Eliza då.
friicken säger: hejsan! jag bara undrar hur du kan sjunga så högt så länge?
Thérèse Andersson säger: Hahaha! Va}rolig fråga. Jo, det är mycket teknik och avspänning. Man får inte spänna stämbanden och så andas jag med hela kroppen liksom. Men en myt är att man är bättre på opera om man är fet...det handlar bara om teknik.
Lena säger: Hej och tack för vacker sång i lördags! Var det nervöst?
Thérèse Andersson säger: Jo Lena, jag var jätte pirrig men samtidigt så taggad och trygg med mitt bidrag. Man repeterar ju hela veckan inför "Mello", så jag kände mig säker. Det första jag såg när jag kom ut i arenan var mina barndomsvänners stora plaket "Terran", mitt smeknamn, då blev jag så glad och lugn och då tänkte jag: Nu köööör vi!!!
Towiis säger: Hej Thérése! Först måste jag få säga att jag äälskar dig och ditt nr igår var suuper bra!! Tyckte du det var roligt när Luuk skojade med dig igår? Och vet du att jag har länge velat sjunga opera, och när jag dushade igår så sjöng jag i dushen! Det var både roligt och avspänt! Tack för tipset!
Thérèse Andersson säger: Va bra Towiis! Visst funkar det!!
Moderator säger: Dags för sista frågan!
petra säger: stämmer det att du gått scenskolan?
Thérèse Andersson säger: Ja, jag gick Teaterhögskolan i Sthlm. ett magisterår förra året. Hade Stina Ekblad och Krister Henriksson som lärare. Helt FANTASTISKT!
Moderator säger: Tack Thérèse Andersson! Och tack till alla som varit med och chattat!
Thérèse Andersson säger: PUUUUUUSSSSSSS och KKKKRRRAAAAAAAAAAAM alla så ses vi i andra chansen!

aftonbladet.se