Baywatch 17 år senare

Hur gick det sen?

NÖJE

Baywatch är tidernas mest tittade tv-serie och gjorde braksuccé på 1990-talet.

Men efter att serien lagts ner har många av skådespelarna skämt ut sig.

Knark-, sex- och spritskandaler kantar stjärnornas väg efter serien.

Baywatch gjorde succé över hela världen mellan 1989 och 2001. När serien var som populärast hade den 1,1 miljarder tittare, vilket för den in i Guinness rekordbok som den mest sedda tv-serien genom tiderna.

Grundaren Gregory J Bonann var själv livräddare på en strand och bestämde sig för att göra tv-såpa av sin vardag. Till en början floppade serien rejält, men efter att David Hasselhoff tagit rollen som ”Mitch” 1991 förvandlades fiaskot till en succé. Att badräkterna gjordes tightare och snävare skurna bidrog måhända också till att höja tittarsiffrorna.

Många utvik

Men den verkliga succén kom 1992. Baywatch producenter var flitiga läsare av Playboy för att hitta kvinnliga livräddare att fylla de röda baddräkterna med. Månadens Playmate från februari 1990 var som klippt och skuren för den soliga stranden i Los Angeles. Pamela Anderson fick rollen som badvakten ”C.J. Parker” och charmade miljontals män världen över och blev en förebild för många kvinnor.

Flera andra av de kvinnliga huvudrollsinnehavarna vek också ut sig i Playboy under seriens glansperiod på 1990-talet. Yasmine Bleeth, Carmen Electra, Erica Eleniak och Alicia Rickter vek alla ut sig utan en tråd på kroppen.

Till slut han tiden i kapp ”Baywatch” och dess lättklädda stjärnor. Tv-tittarna tröttnade och ville se dokusåpor i stället. Som ett sista desperat försök att rädda serien flyttades inspelningen till Hawaii. Tittarna lät sig dock inte blidkas – 2001 las serien ner för gott. Pamela Anderson, David Hasselhoff och de andra stjärnorna stod plötsligt utan jobb, men med mycket tid och välfyllda plånböcker.

Det kunde naturligtvis bara sluta på ett sätt – med skandaler. David Hasselhoff tröstade sig med flaskan och har skämt ut sig vid ett flertal tillfällen. Bland annat finns ett legendariskt klipp på Youtube där stjärnan är stupfull.

Pamela Anderson gifte sig med Mötley Crue-stjärnan Tommy Lee och paret hamnade snart i en sexvideo som spreds som en löpeld på internet. Sedan dess har hon avverkat ytterligare tre äktenskap.

Greps för kokaininnehav

Men det allra största fallet från stjärnhimlen svarar Yasmine Bleeth (”Caroline”) för. Bleeth gick ner sig fullständigt i drogträsket och på polisens bilder när hon greps för kokaininnehav 2001 är all hennes skönhet från Baywatch bortknarkad.

Stjärnorna från Baywatch träffades en sista gång i slutet på 2006. På en strand i Santa Monica i Kalifornien stod de sida vid sida för att försöka få fart på försäljningen av Baywatch på DVD.

– Baywatch är det bästa jobb jag har haft, det var tider det, sa Pamela Anderson.

Vill du veta hur det har gått för Baywatchs stjärnor och vad de gör i dag?

Bli medlem i Aftonbladet Plus!!

Agneta Wahlström/MiniMedia