Nu startar bröderna Schulmans nya humorsajt

Aftonbladet i samarbete med 1000 apor.se

1 av 3 | Foto: Foto: ANNA MATTSSON
Bröderna Calle och Alex Schulman är redo att underhålla – och kanske provocera.
NÖJE

Först skapade han ett monster.

Nu skapar han en humorsajt.

Alex Schulman samarbetar på nytt med Aftonbladet.

– Nu är jag mer intresserad av att underhålla och få folk att skratta, säger Alex Schulman.

1000apor.se + Aftonbladet = sant.

I dag lanserar bröderna Schulman sin nya humorsajt i ett unikt samarbete med Aftonbladet.

Och målen är högt satta.

– Det är ett omfattande samarbete, både på webben och i tidningen. Vi vill skapa Sveriges största humorsajt och hoppas på att väldigt snabbt komma upp i en kvarts miljon unika besökare i veckan, och sedan öka därifrån. Fram till årsskiftet hoppas vi vara enormt stora, säger Alex Schulman.

"Oerhört spännande"

Förra året avslutade Alex Schulman sin populära blogg på aftonbladet.se. Nu inleds alltså ett nytt samarbete.

– Vi plockar upp saker till vår nöjessida varje dag. Saker vi tycker tillför något, och som berikar vår nöjessajt. I korta drag går samarbetet ut på att vi får bättre och roligare innehåll, och de får mera trafik. Bröderna Schulman är intressanta och nyskapande på många sätt och oerhört spännande att samarbeta med, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på aftonbladet.se.

Några fler kontroverser är inte Kalle Jungkvist oroad för.

– Alex Schulman är dessutom själv ansvarig utgivare. Vi väljer det material som passar vår publik och den ton vi står för, säger han.

1000 apor kommer också att dyka upp i tidningen Aftonbladet.

– Vi tittar just nu tillsammans med Alex på att göra en humorsida i veckan med material från 1000 apor. Det blir helt nyskapande och är en spännande utveckling av papperstidningen, säger Jan Helin, chedredaktör på Aftonbladet.

Följ bröderna dygnet runt

En bärande del av innehållet på 1000apor.se är The Schulman Show. I korthet en skruvad variant på ”Big Brother”, där besökarna kan följa bröderna Schulmans liv dygnet runt. Via GPS-sändare i brödernas telefoner anges exakt var de befinner sig. Och all sms-trafik till brödernas mobiler skickas direkt ut på sajten.

Men människor i deras umgängeskrets är inte informerade.

– De får härmed anse sig vara informerade i och med detta. Vi får se hur folk reagerar. Men vill de inte vara med så får de upphöra att sms:a, det är inte svårare än så, säger Alex Schulman.

Tror du verkligen att folk är så intresserade av ditt och din brors privatliv?

– Nej, det tror jag inte. Det här skulle vem som helst kunna göra. Allting som är privat, nära och intimt på nätet blir ju väldigt spännande per definition. Över lag är att dela med sig av sitt liv på internet är väldigt populärt, och jag tror att vi kan lyckas bra med det.