Nya supershowen

Filip och Fredrik gör sin största tv-satsning hittills i höst

1 av 4 | Foto: Kanal5
Jättestudion Här ska Filip och Fredrik ska ha sin show i höst. 600 åskådare får plats i publiken. Filip och Fredriks motståndare väljs ut av tittarna bland fem kandidater inför varje avsnitt. Programmet sänds på helgerna, med start i höst.
NÖJE

Tusen kubikmeter snö, 1,5 kilometer säkerhetsrep – och 20 liter glidmedel.

Där har ni receptet på Filip och Fredriks nya höstsatsning.

– Det blir spektakel-tv, säger Fredrik Wikingsson.

Ja, efter framgångar som ”100 höjdare”, ”Ett herrans liv” och ”Boston tea party” gör sig nu lustigkurrarna Filip Hammar, 33, och Fredrik Wikingsson, 34, redo för nästa utmaning.

I höst är de tillbaka i Kanal 5 – med något så otippat som ett tävlingsprogram.

”Storslagen helg-tv”

Aftonbladet kan i dag avslöja att ”Vem kan slå Filip och Fredrik”, som nysatsningen heter, blir en påkostad produktion med 100-talet inblandade och en studio på 5 375 kvadratmeter.

– Vi har testat på en hel del tv-grejer, men aldrig den här typen av storslagen helgunderhållning. Vi har längtat efter att göra något explosivt, säger Fredrik Wikingsson.

I programmet tävlar Filip och Fredrik tillsammans –mot vanliga svenskar, som redan nu kan anmäla sig på Kanal 5: s hemsida.

Lagen möts i hisnande grenar som backhoppning, balansgång mellan höga hus och bilhoppning genom eld – men även i mer konventionella moment som problemlösning, musikfrågesporter och komjölkning.

”Vi kan bli osams”

– Inte bara farligt alltså. Det blir akrobatik kombinerat med smartness, säger Fredrik Wikingsson.

Hur fick ni idén till detta?

– Det var när vi spelade in ”På spåret” i höstas. Vi gick in med inställningen att vi skulle leverera lite roligheter, men upptäckte att vi var helt uppslukade av tävlingsmomentet. Det lockar verkligen fram idioterna i oss. För första gången kan vi nog bli osams på riktigt.

ARTIKELN HANDLAR OM