Mystiskt sjuk efter ”Spårlöst”

Tilde de Paula: Jag var riktigt dålig

Foto: TV4
JOBBAR HÅRT I gårdagens avsnitt av ”Spårlöst” hjälpte Tilde de Paula Anders och Anette att söka efter deras far. Efteråt blev Tilde svårt sjuk. ”Det hade varit för mycket en lång tid och kroppen hade väl inte så mycket att sätta emot,” berättar hon för Aftonbladet.
NÖJE

Tilde de Paula är supermamman och karriärkvinnan.

Men den hektiska våren knäckte henne – och inspelningarna av ”Spårlöst” slutade på sjukhus.

– Jag fick antibiotika intravenöst och låg med dropp, berättar hon.

Foto: DRAGAN MITROVIC
UPPSKATTAR LIVET ”Det krävs tyvärr motgångar för att man ska gå runt och vara tacksam,” säger Tilde de Paula som just återhämtat sig efter en svår sjukdom..

I går sändes säsongens sista avsnitt av ”Spårlöst” i TV 4.

Det var programledaren Tilde de Paulas, 35, fjärde resa för programserien – roliga och mycket tuffa veckor, berättar hon när Aftonbladet träffar henne på ett kafé i Stockholm.

Den ensamstående trebarnsmamman har precis blivit frisk från en svår sjukdom.

– Det finns ingen gång man uppskattar att vara frisk som då, säger hon med en allvarlig ton.

Det var efter inspelningarna av ”Spårlöst” som hon insjunknade i en mystisk sjukdom och fick uppsöka sjukhus.

– Jag var riktigt dålig. Det hade varit för mycket en lång tid och kroppen hade väl inte så mycket att sätta emot, säger hon.

”Bara tittade på mig”

På sjukhuset frågade doktorn om hon hade varit utomlands nyligen. Tilde svarade sanningsenligt att hon besökt bland annat Chile, Thailand, USA, Portugal, Amsterdam, Luxemburg och Köpenhamn de senaste veckorna.

– Doktorn bara tittade på mig, och sedan fick jag göra en massa prover. De röntgade mig och filmade mig med en kamera genom näsan. Men de kunde aldrig säga vad det var.

I nära två veckor var Tilde sjuk och hemma från jobbet – något som hon tycker har känts som en evighet.

Nu njuter hon av att vara igång igen.

– Det krävs tyvärr motgångar för att man ska gå runt och vara tacksam, säger hon.

”Jag dejtar inte ens”

Sedan tre år är Tilde singel.

Hon är samtidigt mamma på deltid till sönerna Elian, 8, och Zion, 6, som har samma pappa, och till dottern Naemi, 3, med en annan pappa.

– Jag har aldrig varit singel så här länge. Jag dejtar inte ens just nu. Men jag vill må bra ensam innan jag är redo att ta in någon ny.

Hur är relationen med barnens pappor?

– Bra. Vi umgås och gör saker tillsammans. Man får ta sig i kragen och vara vuxen hur synd man än tycker om sig själv – för barnens skull.

Hur var det att vara ifrån barnen under inspelningarna?

– Jag saknar dem så att jag håller på att dö. Och hur slut jag än är efter en resa så är det första jag gör att hämta barnen på dagis.

FAKTA

Tilde de Paula om ...

... barnen:

– De är fruktansvärt stabila alla tre just nu, harmoniska och roliga. Det är det är bästa facit på att skilsmässorna har varit snälla mot barnen.

... att träffa en ny man:

– Jag kände när det tog slut i min senaste relation att jag inte är säker på att det kommer hända igen. Det är tuffare nu.

... ”Spårlöst”:

– Det har varit en tuff – och fantastisk – period. Jag har fått hugga i för att orka. Under resorna ger jag allt, men i pauserna emellan är jag helt slut.

... Linda Isacssons bebis:

– Jag är så glad att familjen mår bra nu. Linda var jättebra och sa ifrån att det var för tufft att spela in ”Spårlöst” och Agneta Sjödin var jätteglad att hon fick göra hennes resor.

... självförtroendet:

– Det går upp och ner jämt – vi är alla människor. Man är inte alltid skithärlig liksom. Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag det jag har. Jag vet redan att jag kan.