Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

– Ringarna ligger i byrån

Charlotte Perrelli tappade vigselringarna när hon gick ner i vikt

Inte bitter ”För mig är det rätt skönt”, säger Charlotte Perrelli om 18:e placeringen i Eurovision. Hon har fullt upp med jobb här hemma ändå.   Inte bitter ”För mig är det rätt skönt”, säger Charlotte Perrelli om 18:e placeringen i Eurovision. Hon har fullt upp med jobb här hemma ändå. Foto: Jimmy WIxtrömCharlottes ringar.

Eftersmaken av kaoset, hypen och besvikelsen i Belgrad ligger kvar på tungan.

Hemma väntade paparazzifotografer i buskarna – och en sommarturné med ”Rhapsody in rock”.

– Jag har jobbat sedan jag kom hem, säger Charlotte Perrelli, 33.

Miljonmaskineriet har saktat ner.

Melodifestivalen och Eurovision skulle hjälpa Charlotte Perrelli att etablera sig på hitlistorna igen. Kanske kratta vägen för en karriär i Europa.

”Dunderhype”

Trots en intensiv promotionturné i cirka 17 länder i Europa under våren placerade tv-tittarna henne på en 18:e plats i schlager-EM i Belgrad.

Det är drygt en vecka sedan.

– Sverige har aldrig någonsin varit rankade som etta sedan 1999 i så många omröstningar, så man drogs ju med. Var vi än kom var det dunderhype, medan de andra länderna fick stå och titta på. Vi satt och tänkte att nu går det hela vägen. Och sedan, nej det gör vi fan inte, säger Charlotte.

Hon skrattar.

Hur mår du?

– Jättebra. Jag går inte omkring och hänger läpp för att det inte gick bättre. Jag bara garvade, det gör jag fortfarande. Vad fan hände liksom? Men sommaren är stenfull ändå.

Det blir svårt för Perrelli att tacka ja till förfrågningarna om kortare turnéer i bland annat Malta, Turkiet och Vitryssland i sommar.

Gjorde allt för vinst

– För mig är det rätt skönt. Någonstans inser man ju hur mycket jobb det skulle ha blivit om jag vann igen. Och det finns en rädsla i det också. Det är så lätt att jag låter bitter i efterhand, så menar jag inte. Är man med i en tävling gör man allt för att vinna och vi gjorde allt som stod i vår makt, säger Charlotte.

Fokus ligger nu på ”Rhapsody in rock” och sönerna Alessio, 2, och Angelo, 4, som ska följa med mamma på turnén i sommar.

Fokus på Rhapsody

Redan dagen efter hemkomsten från Belgrad började repetitionerna.

Vi träffar henne i logen.

– Jag kan tycka att det är lite skönt att kunna fokusera på Rhapsody nu och att ungarna slipper flänga runt i Europa. Det känns skönt att återgå till det normala, hämta barnen på dagis, få en vardag igen.

Är du inte trött?

– Jag har inte hunnit känna efter ännu, jag bara rusar på. Vi repar som tokar nu.

Blir det en stramare budget nu efter storsatsningen inför Eurovision?

– Det var sponsorer som stod för promotionturnén, svarar hennes manager Staffan Jordansson.

– Så mig personligen har det inte drabbat ett skit, fortsätter Perrelli som gestikulerar med en vänsterhand tom på blingbling.

Varför har du inte vigselringarna på dig?

– De är för stora. Jag har tagit av mig dem i flera omgångar. Jag tog in ringarna för ett halvår sedan, när jag gick ner i vikt. Nu är de för stora igen. Jag tappade dem två gånger. Nu ligger de i byrålådan. Jag ska lämna in dem.

Så du och Nicola har inte separerat?

– Nej. Jag kan förstå att folk tyckte att det var konstigt att han kom till Belgrad och vände. Men hade det varit konstigt hade han ju inte åkt dit alls. Jag vet inte varför mitt privatliv är så intressant. När jag kom hem från Belgrad låg det fotografer i buskarna till klockan sex på morgonen.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet