"Ett klokt beslut av min lille humorson"

Komikerkungen står bakom Björns time-out

Varnade redan i mars Robert Gustafsson varnade redan i mars Björn Gustafsson för att inte tacka ja till allt. Nu har han stor förståelse för Björns time-out.
NÖJE

Sveriges komikerkung Robert Gustafsson har förståelse för Björn Gustafssons time-out.

– Ett mycket klokt beslut av min lille humorson.

Foto: Foto: jimmy wixtröm
säger stopp Björn Gustafsson ställer in alla inbokade jobb i juni och juli. ”Han har varit hårt pressad”, säger Björns agent My Ströbaek.

Redan i våras, i samband med Melodifestivalen höjde Robert Gustafsson, 43, ett varnande finger åt den 22-årige lustigkurren från Romelanda.

– Han måste skaffa sig en agent som håller i tyglarna och våga tacka nej, sa han till Aftonbladet då.

Tre månader senare är Björn Gustafsson större än någonsin – och drar i bromsen. Till Robert Gustafssons belåtenhet har han ställt in alla planerade sommarframträdanden.

Utbränd tre gånger

– Kanske handlar det om ett förstadium till den berömda väggen och i så fall är det ett mycket klokt beslut av min lille humorson, säger han.

Robert Gustafsson har varit utbränd tre gånger och vet vad det innebär.

– Ett så kallat Carola-genombrott, det vill säga att man slår igenom över en natt, gör att redan inplanerade projekt plötsligt får sällskap av tusentals andra och att man tvingas göra det man lovat samtidigt som det blir svårt att tacka nej till sådant man vill prova på, säger han.

"Alla vill tjäna pengar"

Enligt Robert Gustafsson har framgången en ful baksida.

– Alla vill ta del av guldkalven och tjäna pengar på den, inte minst bokare. Då gäller det att tänka långsiktigt och inte smida medan järnet är varmt, säger han.

FAKTA

Parlamentet, ståupp... Det gjorde han i våras:

Sedan genombrottet i Melodifestivalen har Björn Gustafsson varit aktuell i programmen ”Parlamentet”, ”Morgonsoffan” och ”Sverige pussas och kramas”.  

Han hoppade också in som poängpresentatör i sändningen av Eurovision Song Contest.

I mars besökte han filmfestivalen i Cannes för attpromota sin första riktiga filmroll i fransk-svenska dramat ”Les Grande Personnes” och intervjuades av svenska medier. Björn Gustafsson har också gjort ett stort antal uppträdanden på svenska Stand Up-klubbar, och företag.

4/6 Björnstugan, Örebro.

5/6 Norra Brunn, Stockholm.

26/6 Kirunafestivalen (med André Wickström).

27/6 Stadsfesten, Skellefteå (med André Wickström).

28/6 Peace & Love-festivalen, Borlänge (med André Wickström).

1/7 MACK, Malmö.

12/7 Offshore Race-partyt, Oskarshamn.

18/7 Tyrol-Gröna Lund, Stockholm.

19/7 Tyrol-Gröna Lund.